ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

M.O.B – Out From The Dark

74 Shares

mob-out-from-the-dark250
Rocknytt ska inte recensera gamla plattor men ibland så är det helt okej att göra ett undantag. M.O.B kommer från Stockholm och förra året släpptes deras album “Out From The Dark”, Varför i hela fridens namn ska vi då tycka till om deras platta undrar ni? Jo det är nämligen så att M.O.B. blev vinnare i en tävling som Sweden Rock anordnade och vinsten består i att bandet får uppträda på årets festival. Och de har mer än väl gjort sig förtjänta av det också.

Plattan “Out From The Dark” pendlar mellan olika tempo och sinnesstämningar. Oftast är det dessutom riktigt, riktigt bra och en otroligt trevlig ahaupplevelse för undertecknad. Det finns de som kallar mig konservativ och menar att jag inte kan ta till mig band som jag inte hört tidigare. Mina belackare hade fel i detta fall för denna platta gjorde mig intresserad redan under första lyssningen. Öppningsspåret “The Beast In Me” är en homogen låt och definitivt ett värdigt öppningsspår. Det skjuter dock riktig fart i de kommande fyra spåren. Titelspåret “Out From The Dark”, “Legions Of The Antichrist”, “Nightmare” och “By My Side” håller förbaskat hög klass.


Riffet i “The Dark Defender” håller världsklass även om det här för första gången falerar lite grann. Det håller inte riktigt ihop i låten “Nowhere” heller och jag får funderingar om även detta alster ska hamna i min fälla att det blir tråkigt i längden. Mina misstankar kommer dock på skam redan i efterföljande “Infected” och sen tuffar de på i ett bra tempo ända tills de skär mållinjen med låten “When All Is Said And Done”. Jag rekommenderade Imperas platta “Pieces Of Eden” och jag rekommenderar verkligen denna platta med M.O.B.. Svensk hårdrock mår bra och har ni möjlighet så gå och titta när detta band uppträder på Sweden Rock. Ser ni en långhårig kille med glasögon stå och smutta på en öl och stampa takten så är det bara den där Hagberg som mår förträffligt bra.

Band: M.O.B.
Titel: Out From The Dark
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Mobrockz
Releasedatum: 2014-04-30
Betyg: 8/10
Bästa Låt: The Legacy

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter