ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Last Autumn’s Dream – Level Eleven

5 Shares

lad-leveleleven250
För pålästa är historian om LAD  (Last Autumn´s Dream) ganska bekant. Herrarna Erlandsson & Malecek startade bandet, fyllde på med 3/5 av Europe och släppte en bejublad självbetitlad debut 2003. Snabbt droppade dock Europe-killarna av och efter en tid utgjordes bandets kärna av Erlandsson, Malecek och ersättarna (inte vilka som helst) Marcel Jacob och Jompa Borger…

2015 släpper nu LAD sin 11e (!) platta och sättningen (Erlandsson, Borger, Påhlsson och numera Söderström) levererar nu en habil och i stora delar klassisk LAD-platta där mycket känns igen och det nu inarbetade LAD-soundet är svårt att ta miste på. Plattan är producerad av Uffe Wahlberg och herrarna bakom huvudrodret är firma Erlandsson/Borger.


Öppningssåret “Kiss me” överraskar direkt, och i låtens vändningar hörs tydliga varierande influenser (jag tror och hoppas att jag hör Sweet!), låten har ett härligt bett och håller länge. Refrängen sitter klockrent och i mina öron är låten en given “singel”. Starkt öppningsspår som visar en lite ny sida av LAD. Något längre in i skivan hittar vi också “Losing you” och “Star”, båda låtarna hör också till de något nyare LAD, med annorlunda tänk och lite rivigare strukturer. Skivan innehåller givetvis också de klassiska LAD- uptempolåtarna med catchiga refränger och dit hör “Follow your heart”, I´ll be there 4 U”, “Delirious” och “Stick around”, inga konstigheter, klassikt LAD. När de drar ned på tempot får vi höra “Fight the World”, “Made of Stone” & “PLZ” där jag fastnar lite extra för “Made of Stone” som har en härlig hook och det där lilla extra en powerballad bör ha.

En låt som också sticker ut lite är svängiga “Go Go Go”, den känns dock fort lite tjatig och så småningom något tråkig…eller?

Sammantaget bjuds vi åter igen på en klassisk LAD-platta. Bandet levererar det förväntade med bjuder också på lite utveckling och nytänk, dessa låtar är givna favoriter och visar en ny tydlig väg som LAD bör fortsätta på. Produktionen är snygg och plattan är väl varierad. Mycket känns dock igen och trygghetszonen är bekant. Jag är lite rädd för att plattan blir snabbt tråkig men tills dess….detta är svensk “Melodic Rock” med klass! Enjoy.

Band: Last Autumn´s Dream
Titel: Level Eleven
Genre: Melodic Rock
Skivbolag. AORHeaven
Releasedatum: 2015-02-20
Betyg: 7/10
Bäst: “Kiss me”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter