ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Thunder – Wonder Days

thunder-wonder-days250
När gamla band levererar trots att vi skriver 2015 är för mig helt fantastiskt. Thunder dök upp som en ganska frisk fläkt i början på 90-talet med plattan “Backstreet Symphony”. Uppföljarna “Laughing On Judgement Day” (1992) och “Behind Closed Doors” (1995) höll också hög klass. Thunder försvann sen i min värld då jag började lyssna på Power Metal runt 1997. Thunder är dock tillbaka i min värld och det med besked. Senaste given heter “Wonder Days” och det känns som tiden stått stilla sen de släppte klassiker som “Love Walked In”, “Low Life in High Places” och “”She’s So Fine”.

Plattan kickar igång med titelspåret och redan där känner jag att detta kan bli riktigt bra. Danny Bowes kanske inte är världens bästa sångare, men för Thunder är han ovärdelig. Hans röst är så starkt förknippad med detta band så allt annat skulle kännas fel. Plattan fortsätter med pärlor som “The Thing I Want”, “Black Water” och “Resurrection Day” och det rycker i min högerfot och det är alltid ett tecken på att det som jag lyssnar på fyller en funktion. Och det blir ännu bättre i trilogin “Broken”, “When The Music Played” och “Serpentine” som fyller upp högtalarna innan det är dags för plattans sista spår “I Love The Weekend”.


Thunder har gjort små avbrott i sin karriär och jag vet inte om det är formeln för att kunna komma tillbaka och låta så fräscht som de gör på “Wonder Days”. De lyckas definitivt med det i alla fall och jag kan rekommendera varenda kotte som var med i början av bandets karriär att även söka upp detta alster. Det här är årets bästa platta hittills och den växer fortfarande för varje lyssning. Vart det slutar kan jag bara spekulera i, men skulle det visa sig att den håller ända in i mål så behöver varken jag eller Thunder skämmas.

Band: Thunder
Titel: Wonder Days
Genre: Hård Rock
Skivbolag: earMusic
Releasedatum: 2015-03-13
Betyg: 8 (stark)/10
Bästa Låt: When The Music Played

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter