ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Furyon – Lost Salvation

FuryonLostSalvation250
Debuten “Gravitas” hade absolut sina ljusa stunder, men det fattades en hel del från att sticka ut från mängden. Nu 5 år senare, så har det verkligen hänt saker i positiv riktning. Bandet har verkligen mognat och de har blivit bättre på samtliga punkter! FURYON har gått från att lira i korpserien till att spela i den allra högsta ligan. Detta gäller i högsta grad även sångaren Matt Mitchell, som tagit riktiga sjumila-kliv röstmässigt.

Musikaliskt så finns det en uppsjö av bra melodier och refränger på “Lost Salvation”. När man dessutom använder sig av för genren väldigt mycket tyngd och attityd, så blir plattan ett rent nöje att lyssna på. Det finns ju annars alldeles för många band som bara siktar på att slå stort medialt och slutresultatet brukar bli minst sagt överproducerad och klent. Den fällan ramlar definitivt inte FURYON i, det bugar jag och bockar för!

FURYON som är från England, låter faktiskt klart mer amerikanska, än de låter europeiska. Fast just detta ser jag inte som någon nackdel överhuvudtaget, eftersom nivån är så här pass hög. Bandet lyckas effektivt att med råge distansera sig från alla “dussinband” som finns i USA och står stadigt på sina egna ben.

Jag spår bandet en lysande framtid, men de ska nog inte vänta fem år tills nästa platta dyker upp. Det gäller att smida medans järnet är varmt helt enkelt!

Band: Furyon
Titel: Lost Salvation
Genre: Hårdrock/Modern Melodiös Metal
Skivbolag: Dream Records
Speltid: 43:15
Releasedatum: 2015-02-23
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Scapegoat/Lost Salvation

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER