Stargazery – Stars Aligned

stargazerystarsaligned250
Stargazery startades upp 2005, och Stars Aligned är deras andra fullängdsalbum. Bandmedlemmarna känner vi bl.a igen från Michael Schenker Group (Jari Tiura), Poisonblack (Marco Sneck) samt Burning Point (Jukka Jokikokko, Pete Ahonen, Jussi Ontero). Den här plattan levererar en härlig melodisk rock, med tydliga infuenser från Rainbow, Dio och Whitesnake. ”Voodoo” är ett riktigt bra öppningsspår, den är en catchy låt med framträdande keybord och sång som påminner om Dio. Den framträdande keyboarden är ett tema genom hela plattan, och jag tror det är den som ger mig så starka 80-talsvibbar. Jari Tiura är en mycket kompetent sångare, och hans kraftfulla röst kan låta inte bara som Dio, utan även som Lande och Coverdale.
Första halvan av plattan känns mycket stark, ”Angel Of The Dawn”, ”Missed The Train To Paradise”, ”Absolution” och ”Painted Into A Corner”, är alla mycket bra låtar. Dessvärre så kommer sedan några spår som jag inte känner lika starkt för, det gäller t.ex ”Academy Of Love”, ”Dim The Halo” och ”Hiding”.

Läs även:  Creye - Creye

Plattan avslutas med en cover på Cheers ”Dark Lady” från tidigt 70-tal. Stargazery gör en lysande version av denna gamla hit, och det enda som möjligen kan bräcka den är faktiskt plattans bonusspår, ”Tumma Nainen” som är den finska versionen av samma låt. Jag förstår inte ett ord av vad han sjunger, men så bra det låter på finska!

Artist: Stargazery
Titel: Stars Aligned
Genre: Melodic Metal
Skivbolag: Pure Legend Records
Releasedatum: 2015-01-23
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Voodoo och Tumma NainenRelaterade artiklar

Hittade inga inlägg.