ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Sweet & Lynch – Only To Rise

Sweet-and-Lynch-Only-to-Rise-250
Två av mina favoritband under det sena 80-talet var Stryper och Dokken. Det gick dock nedåt för dessa band precis som så många andra melodiösa hårdrocksband under den första delen av 90-talet. I mina öron så peakade Stryper 1988 på deras platta “In God We Trust” och Dokkens dito var 1987 års “Back For The Attack”. Varför sitter jag då här och skriver om gamla plattor med Stryper och Dokken? Jo det är nämligen så att Michael Sweet (sångare i Stryper) och George Lynch (gitarrist i Dokken) har slagit sina påsar ihop och släpper i dagarna det första resultatet på platta.

Och de gör dessutom ett stabilt intryck. Plattan “Only To Rise” består av tolv stycken låtar som i alla fall tar mig tillbaka till de båda bands glansdagar. Det jag saknar om jag ska vara lite kritisk är George Lynch riffande som är helt fantastiskt i Dokken. Låtarna håller dock en kvalitet som gör att de kunnat platsa på någon av de nämnda plattorna ovan. Trippelöppningen med “The Wish”, “Dying Rose” och “Love Stays” är klockren och jag börjar redan tänka att detta kan vara 2015 års bästa platta inom den melodiösa hårdrocken och då har vi knappt hunnit tre veckor in på det nya året. Det är alltid kul när gamla idoler fortfarande kan leverera och om inte detta är ett hobbyprojekt så tycker jag att de båda gentlemännen ska bege sig ut både på turneér och spela in fler plattor.

Det här är mycket bra och en fantastisk start på hårdrocksåret 2015. Dessutom så får jag svar på en fråga jag ställt mig länge nu. Jag har nämligen länge funderat på vad James Lomenzo (basist i White Lion) hållt på med. Nu kan jag sova gott om nätterna för nu vet jag att han spelar på denna platta.

Band: Sweet & Lynch
Titel: Only To Rise
Genre: AOR/Melodiös Hårdrock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2015-01-23
Betyg: 8/10
Bästa Låt: Me Without You

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER