ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Level 10 – Chapter One

0 Shares

level10chapterone250
Detta är i hårdrockssfären två välkända herrar som parats ihop av skivbolaget Frontiers. Spontant kändes det som att detta kunde sluta hur som helst då Russell Allen (Symphony X, Adrenaline Mob, Allen/Lande) brukar medverka på högkvalitativa plattor medan Matt Sinner (Primal Fear, Sinner, Kiske/Sommerville) har en tendens att göra högst medelmåttig och stereotyp metal. Tyvärr så blev resultatet svalare än förväntat, en ganska medioker skapelse med simpla låtar som vi hört så många gånger förut.

“Cry No More”, “One Way Street”, “Blasphemy” och “The Soul Is Eternal” känns fräschast i skaran låtar, som är totalt tolv stycken. Låtar som”Last Man On Earth”, “Voice Of The Wilderness” och “Scream And Shout” är ren utfyllnad under den dryga timmen som skivan varar, vilket är alldeles för långt. Kanske om de bantat skivan med två spår så hade intresset kunnat bibehållits under hela skivan. Nu ledsnar man ganska fort. Resterande låtar är medelmåttiga även om balladen “All Hope Is Gone” sticker ut en aning i positiv bemärkelse.


Produktionen är okej om än lite plastig och anonym, precis som Russell tyvärr också blir på denna skiva. En av hårdrockens bästa röster kommer inte till sin rätt på detta album. Även om han bitvis visar sin enorma kapacitet så blir det stora hela ganska avtrubbat och energifattigt.

Det känns som de gjort det enkelt för sig för det finns en hel del detaljer som de hade behövt förbättra om denna skiva ska få mer än ett okej.

Snyggt omslag och uppbackat av ett stort skivbolag räcker inte när musiken är så pass standardiserad även om jag uppskattar att bolaget inte bara släpper melodiska rockskivor.

Ni som gillar melodiös metal av standardmått, en “lightversion” på heavy metal eller Russell Allen som sångare kan och kommer troligtvis finna nöje i denna skiva, men för er som kräver det lilla extra får vänta -för det här bandet är bara halvvägs till level 10. Låt oss vänta och se om de kan “levla” upp på nästa skiva.

Band: Level 10
Titel: Chapter One
Genre: Metal
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2015-01-23
Betyg: 5/10
Bästa låt: Cry No More

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter