ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Within Temptation – Let Us Burn (Elements & Hydra Live In Concert)

5 Shares

within-temptation-let-us-burn250
Within Temptations senaste DVD Let Us Burn (Elements & Hydra Live In Concert) kan vara den perfekta julklappen 2014. Den består av två kompletta spelningar, den ena från Sportpaleis i Antwerp  under Elements-turnén 2012 och den andra från Heineken Music Hall i Amsterdam under Hydra-turnén och en setlist med sammanlagt 34 låtar.

Tillsammans med Il Novecentro Orchestra öppnar man upp spelningen i Antwerp med “Iron”. Kombinationen av bandets symfoniska metal, orkestern, ljuset och scenproduktionen gör det hela så maffigt att man får gåshud. Setlisten domineras överlag av låtar från The Unforgiving, förutom “Iron” så bland annat “In The Middle of The Night”, “Faster” och den utomordentligt vackra “Fire And Ice”.  Utöver detta så bjuder Within Temptation även på låtar som “Our Solemn Hour” från 2007 års The Heart of Everything och “Stand My Ground” från The Silent Force. Kameravinklarna skiftar ständigt genom hela konserten och ger ger tittaren en djupare uppfattning om spelningens proportioner.


Stundtals så påminner setlisten från spelningen på Hydra-turnénom den i Antwerp, förutom den biten att ytterligare åtta låtar från bandets senaste album med samma namn har lagts till. Den öppnas med “Let Us Burn” och följs upp av “Paradise (What About Us?)”, sompå albumet görs tillsammans med Tarja Turunen. Förutom “Paradise” så har man även gästsångare på “And We Run” och “Dangerous”. Här har man en skärm bakom bandet där man visuellt visar upp gästsångaren, ett extrainslag som ger Within Temptation ytterligare ett plus när det kommer till produktionsbiten.

Jag skulle vilja påstå att Within Temptation är ett av de banden som man absolut måste få uppleva live, för även om de låter exemplariskt på skiva så är det i deras fall många gånger det visuella som ger melodierna och sången ett extra djup. Under dessa två spelningar så är alla bandets skivor representerade i setlisten, bandmedlemmarnas individuella prestationer bildar tillsammans en perfekt sammanhållning och Sharon låter nästintill felfri genom båda spelningarna. Hennes karisma och utstrålning är tillsammans med all dynamik och energi de sista bitarna som bildar det fullständiga pusslet som är Within Temptation. Det är en magisk upplevelse och eftersom det är en otroligt snyggt gjort DVD så är det så nära perfektion som det går att komma. Det är helt enkelt ett måste om man gillar Within Temptation.

Betyg: 9/10

{youtube}nFvxWUFwECw{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter