ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Machine Head – Bloodstone & Diamonds

1 Shares

machine head bloodstone and diamonds250
När Machine Head släppte debuten “Burn My Eyes” så jobbade jag på en lokal radiostation. Att höra “Davidian” var som att få ett slag i Solar Plexus. Jag blev golvad och tyckte det var hur bra som helst. Jag jobbade som musikproducent på denna radiostation och naturligtvis så fanns det vissa format jag skulle hålla mig inom när jag valde ut musik till de olika programmen. Jag kan säga utan att överdriva att Machine Head ingick INTE i de format jag skulle använda mig av. Naturligtvis så fuskade jag och spelade framförallt “Davidian” så mycket jag kunde under kvällstid.

Det känns bra att Machine Head är tillbaka och levererar det bästa jag hört med bandet på många år. Aggressivt är det så det räcker och blir över och de sätter en bra mall för hur plattan låter i de tre första spåren “Now We Die”, “Killers & Kings” och “Ghosts Will Haunt My Bones”. När plattan hunnit till spår fyra som heter “Night Of Long Knives” gör bandet något jag fullkomligt älskar. De bjuder på en refräng som jämfört med musiken i övrigt är så melodiös att jag nästan blir gråtfärdig. Där och då är Machine Head ett band i världsklass. Just denna peak nås dock bara i ett spår till och det är “Eyes Of The Dead” där också refrängen är löjligt bra. När tunga och tuffa band bryter av med dessa små saker så är det definitivt bland det bästa som finns inom genren hårdrock.


Machine Head har i och med “Bloodstone & Diamonds” släppt en stabil platta där de visar att det minsann går att göra en platta i samma klass som “Burn My Eyes”. 2014 har varit ett fantastiskt bra år för ny hårdrock och Machine Head kan mycket väl vara med på undertecknads topp 10 när det ska summeras om några veckor.

Band: Machine Head
Titel: Bloodstone & Diamonds
Genre: Metal
Bolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2014-11-07
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Eyes Of The Dead

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter