ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

White Widdow – Crossfire

white-widdow-crossfire250
Från Australien kommer detta AOR-band. I hemlandet stöter de troligen inte på speciellt mycket konkurrens inom genren förutom landsikonen Rick Springfield, men att jämföra sig med honom är inte aktuellt än.
Bandet bildades 2008 och har sedan dess släppt två album, ett självbetitlat från 2010 och bara ett år senare kom “Serenade” som bägge släpptes på etiketten AOR Heaven. “Serenade” fick upp mina ögon för detta band då den bitvis håller mycket hög kvalité. Produktionen stod Pelle Saether (Grand Design) för och den påminner en hel del om hans eget band. Pelle har fått förtroendet igen och det kommer inte göra någon besviken. Det låter som förväntat härligt AOR-polerat.

Musiken har varit liknande och stabil genom skivorna även om medlemsbyten och ett tragiskt dödsfall drabbat bandet. Men den tydligaste förändringen är att de för varje platta blir bättre och bättre och det har likaså skett till detta tredje album. Här finns riktigt bra hitlåtar som till exempel upptemporockarna “Dreams Don’t Die” och “Angel” samt stämningsfulla “Born To Be A Rebel”. Även resterande låter är snäppet bättre än på “Serenade” och framförallt jämnare.
80-talet har satt stor prägel på bandets musik och med den slipade produktionen så skulle dessa låtar passa till vilken 80-talsactionrulle som helst. Nostalgi gjord 2014, bara det är imponerande och sjukt härligt.


Snygga synthslingor och okomplicerat trummande till härliga och lagom tuffa gitarriff gör detta till en mycket angenäm upplevelse på 45 minuter som efterlämnar välbehag och mersmak. Däremot känns sången ibland som den svagaste länken då det bitvis låter svajigt och aningen för ansträngt, men det är absolut inget man inte kan leva med.

Detta är bland det bästa AOR Heaven släppt under 2014, så med andra ord avslutar de starkt och jag hoppas att de tar med sig det in i nästa år. För stunden och resten av året så räcker dessa killars musik långt som är en trevlig positiv överraskning och kan utan tvekan rekommenderas som julklapp.

Band: White Widdow
Titel: Crossfire
Genre: AOR
Skivbolag: Aor Heaven
Releasedatum: 2014-11-28
Betyg: 7/10
Bästa låt: Angel

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT