ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Harem Scarem – Thirteen

0 Shares

harem-scarem-thirteen250
Denna platta skulle ett nytt band kunna slå igenom med. Problemet här är att det står Harem Scarem på detta stiliga omslag och då blir omdömet ett helt annat av detta kanadensiska band. Harem Scarem bildades 1987 av sångaren Harry Hess och gitarristen Pete Lesperance, som idag även är de enda kvarvarande medlemmarna sedan starten. De har under åren släppt tolv album om man bortser från live/samlingsalbum -och därav den passande titeln på nya skivan. Talet tretton är dessutom förknippat med otur. Visst kan det vara otur att skivan inte nådde mina förväntningar eller var förväntningarna alldeles för höga? Oavsett så är skivan ändå lite bättre än ett simpelt godkänt.

Denna skiva finansierades av fansen själva genom en så kallad Pledge-kampanj. Antingen bidrog inte fansen tillräckligt eller så var det något som var felskruvat vid produktionen för det finns dåligt med bett i ljudbilden, känns allmänt tunt och trumljudet är svagt och på gränsen till mesigt. Harem Scarem har låtit betydligt vitalare och snyggare än så här. Även om helhetsintrycket förbättras av bra komponerade låtar så blir det totala en liten besvikelse.


Visst är detta melodiös rock av mycket hög klass. Harry låter bra som vanligt men det lyfter inte. Låtarna är inte tillräckligt bra med Harem Scarem-mått mätt och det känns tyvärr som sega gubbar gjort aningen för seg musik denna gång. Det är att föredra att lyssna på t.ex. återinspelningen av “Mood Swings” istället som är mer levande, energiberikad och utan den värsta gubbrockstämpeln som detta album ger. Visst finns det tempo i vissa låtar, men det blir inte till att svänga så pass mycket som man är van vid när det gäller Harem Scarem.

Detta album är en behaglig och rak transportsträcka som säkert kommer tillfredsställa och älskas av många Harem Scarem-fans. Men på nästa album vill jag ha fler kurvor och korsningar som livar upp och att de åter finner den rätta vägen för bandet. Dessutom sammanfattar detta Frontiers-släpp på andra halvan av året bra med ett ord: mediokert och den tänkta “årets julklapp” blir nu tyvärr rekommenderad till julrean istället.

Band: Harem Scarem
Titel: Thirteen
Genre: Melodic Rock
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2014-12-03
Betyg: 6/10
Bästa låt: The Midninght Hours

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter