ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Rated X – Rated X

ratedx-album250
Joe Lynn Turner har ett cv som få musiker når upp till. Det är han som är rösten på tre klassiska plattor med Rainbow (“Difficult to Cure”, “Straight Between The Eyes” och “Bent Out Of Shape). Dessutom sjunger han på “Odyssey” som är den i särklass bästa platta Yngwie J. Malmsteen spelat in. Nu när vi skriver 2014 så har han slagit sina påsar ihop med Carmine Appice (trummor), Tony Franklin (bas) och Karl Cochran (gitarr) och tillsammans kallar man sig Rated X. Det Rated X släppt är en platta fylld med gedigen melodiös hårdrock.

“Get Back My Crown” som är den första av 12 spår på plattan är bland det bästa jag hört med Joe Lynn Turner på sång. Det fortsätter nästan lika bra i “This Is Who I Am” och “Fire And Ice”. Vidare så är “Lhasa” en mycket fin skapelse som klockar in på över sju minuter. Plattans mäktigaste stund låter dock vänta på sig till spår nummer 9. Låten heter “Maybe Tonight” och refrängen är sådär fantastiskt medryckande så jag bara sitter och ler. Hade plattan innehållit 12 refränger i klass med “Maybe Tonight” så hade detta inte bara varit årets platta utan den bästa platta som släppts inom genren AOR.

Nu dras dock helhetsbetyget ner en aning på grund av utfyllnadslåtar som “I Don’t Cry No More”, “Devil In Disguise” samt “You Are The Music” Som sammanfattning kan jag säga att dessa “gubbar” absolut inte behöver skämmas för sig utan i stället kan vi kalla detta för ytterligare ett “superband” inom hårdrocken. En spelning på nästa års Sweden Rock känns som ett måste.

Band: Rated X
Titel: Rated X
Genre: AOR
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2014-11-07
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Maybe Tonight

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER