ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Bloodbound – Stormborn

bloodbound-stormborn250
För mig personligen så har BLOODBOUND alltid stått högt i kurs. Den enda lilla dippen kom på plattan med Michael Bormann, som tyvärr inte blev så bra som den kunde ha blivit med en för genren mer passande sångare.

På nya plattan känns det som bandet jobbat riktigt hårt med att renodla sin egen form av power metal och bekantskapen med SABATON har dessutom smittat av sig på soundet. Vissa av låtarna skulle faktiskt med lätthet ha platsat på de två senaste skivorna med just nämnda band från Falun. “When The Kingdom Fall” är det allra mest lysande exemplet på just detta. Med “Stormborn” känns det verkligen som BLOODBOUND skapat en rejäl gjutform, som visar världen hur power metal ska låta 2014. Det är inte mycket som kan göras bättre helt enkelt! Variationen på plattan är dess stora styrka i kombination med stora refränger och suveräna vokala insatser av Patrick Johansson. Jag höll på att glömma gitarrerna, de är helt underbara på detta album!

Nu ska det påpekas att BLOODBOUND inte återuppfinner hjulet på något sätt, men de har verkligen lyckats sy ihop influenserna från flera ledande band i genren och gjort det till något eget. Detta är bombastisk, melodiös power metal när den är som allra bäst!

Band: Bloodbound
Titel: Stormborn
Genre: Power metal
Skivbolag: AFM Records
Speltid: 46:25
Releasedatum: 2014-11-21
Betyg: 9/10
Bästa Låt: Satanic Panic

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER