ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Nickelback – No Fixed Address

2 Shares

nickelback-no-fixed-address250
Mitt intresse för NICKELBACK föddes ganska så sent. Det var först efter att de släppt “All The Right Reasons” 2005 som intresset väcktes på allvar. Det var framförallt den underbara balladen “Photograph” som tillslut öppnade ögonen på mig. På uppföljaren: Det tunga och ytterst melodistarka albumet “Dark Horse” så träffade de mig rakt i hjärtat och jag var helt såld på NICKELBACK.

Både den förra plattan “Here And Now” och den purfärska skivan “No Fixed Address” är lite mer tillbakalutade och jag saknar den ordentliga tyngden och drivet i musiken. Låtmaterialet håller fortfarande till de allra största delarna hög klass. Ljudbilderna är väldigt lika på dessa två album och låtarna följer dessutom samma välanvända mall. Jag tycker att bristen på “No Fixed Address” är att balladerna överlag inte är riktigt lika vassa som de brukar vara. Undantaget som bekräftar regeln är “What Are You Waiting For”, som faktiskt är riktigt bra.


Texterna är mer innehållsrika än hos de flesta andra “pop-rockband” och det tycker i alla fall jag är fräscht som tusan. Det blir lätt trist och lite enahanda om det bara sjungs om att festa, kärlek och sex hela tiden. Jag tror att lite mer “revolution” skulle vi nog alla må bra av.

Sammantaget så blir det några lugna låtar för mycket på denna platta och de funkiga “Got Me Runnin Round” och “She Keeps Me Up” gör mig definitivt inte jublande glad, om man uttrycker sig snällt. Man kan ju i och för sig applådera deras experimentlusta, fast de hade ju kunnat valt någon annan musikalisk inriktning att “experimentera” med tycker jag.

NICKELBACK´S 8:e album får en ytterst stabil och gedigens sexa av mig, men jag hoppas att dessa kanadensare släpper lite mer på handbromsen nästa gång. En liten återtripp till “Dark Horse-land” vore inte helt fel.

Band: Nickelback
Titel: No Fixed Address
Genre: Rock/ Melodiös Hårdrock
Skivbolag: Republic Records
Speltid: 44:01
Releasedatum: 2014-11-17
Betyg: 6/10
Bästa låt: Get Them Up

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter