ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Triosphere – The Heart Of The Matter

triosphere-heart-of-the-master250
Detta band har tio år på nacken som hittills renderat i en EP och de två fullängdarna “Onwards” och “The Road Less Travelled”. Nu är det dags för det tredje albumet och det andra på AFM Records.

Denna norska trio bjuder på högkompetent melodisk metal som är indränkt med både power och progressiva element med en bra balans som gör att det aldrig haltar.


Rifftäta verser som byts mot melodistarka refränger är basen i musiken. Låtarna är lite längre än genomsnittet då man har adderat snygga bryggor och andra tilltalande musikaliska inslag och utflykter som gör helheten mer stimulerande och intressant.

Strålande melodiföljder i refrängerna är det i de flesta låtarna. Kanske är de något för likartade för att de tydligt ska kunna särskiljas, men gillar du låt nummer ett så är det bara att njuta de resterande elva låtarna.

Ida Haukland är utan tvekan en av de bästa sångerskorna inom metalgenren, vilket redan hördes på förra årets Epysode-platta,  med pondus och kraft som tillsammans med snygga sångmelodier bidrar till stor del i det lyckade helhetsintrycket.

Bra produktion och melodier som presteras av duktiga musiker brukar kunna ge bra resultat och visst har Norge en av sina bättre musikexporter i detta band. Resultatet är såväl imponerande som överraskande och det är konstigt att bandet inte fått mer uppmärksamhet.

Skivan är en uppryckning sen “The Road Less Travelled” som jag uppfattade som ganska slätstruken om man jämför med debuten. Nu har de bevisat att det endast var en formsvacka och bör nu få den publicitet som de förtjänat för det här är riktigt, riktigt bra.

AFM visar återigen att de med största sannolikhet sitter på den bredaste och högst kompetenta rad av band som genererar i flertalet högpoängare. Triosphere är inget undantag då denna nästan en timme långa musikaliska resa lämnar mig mer än nöjd.

Band: Triosphere
Titel: The Heart Of The Matter
Genre: Melodic Metal
Skivbolag: AFM Records
Releasedatum: 2014-11-07
Betyg: 8/10
Bästa låt: Departure

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link