ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Danger – Danger

36 Shares

danger-danger250
Redan i våras släpptes första singeln från detta album, “Body To Body”. Det är en nedcabbad och ösig låt som har ingredienserna för vad resten av skivan kommer erbjuda, det vill säga melodier med bra vidhäftningsförmåga, enkla och snygga arrangemang, drivande riff, bra produktion och alldeles lagom med attityd.

Sedan första singeln har de hunnit med att släppa ytterligare två låtar, dels är det en av skivans bästa låtar “Down With The Devil” som visar på en mognad när det gäller låtskrivande och att det inte är mestadels adrenalin som styr. “California Red” är en skön partylåt som får mig att tänka på palmer och just Kalifornien.
Efter dessa singlar finns det förhoppningar som till största del faktiskt infrias när jag tagit del av detta självbetitlade debutalbum. Öppningslåten som också tillhör de bättre spåren på skivan “D.C.A Hollywood” är en utsökt högoktanig start som får en att hamna i rätt stämning omgående. “Midnight Shocker” ger ifrån sig tydliga Kiss-vibbar medan “On The Rocks” har osedvanligt smittande refräng med ett härligt gung. “Diamond Lightz”, “On The Edge” och “The Hollow Core” är också mycket bra låtar medan “Rockstar” blir plumpen i protokollet som med sin aningen för pubertala text och sina lite för tralliga melodier får en liten töntstämpel över sig. Just texterna är något som de borde slipa på lite extra för musikaliskt är t.ex. “Body To Body” bra men texten tar tyvärr ner låten en del.


Produktionen är snygg, bra och passande men till nästa skiva vill jag ha lite mer “in your face”-känsla när dessa riff staplas ur högtalarna.  Det finns potential i detta band och jag är säker på att de kommer visa mer framöver. Med tanke på att dagens line-up varit konstant sedan 2009 så får man här det man kan förvänta sig och det lilla extra som gör att betyget slutligen räcker till en sjua. En detalj som dock borde trimmas till är sången som på vissa låtar funkar hur bra som helst men i andra så låter det inte alls lika bra. Vad det beror på vet jag ej men det borde ses över.

Kan tänka mig att dessa låtar gör sig bäst live så ser jag att detta band kommer att spela på en svettig klubb nära mig kommer jag utan tvekan gå dit och mitt tips blir att hänga på till det självklara partyt.

Denna skiva bevisar att Sverige dominerar med idel högkvalitativa band och Danger har här släppt en tids-/gratisresa till Sunset Strip. Ni som känner för band som Kiss, Mötley Crue och Ratt har ingen anledning att tveka.

Band: Danger
Titel: Danger
Genre: Hårdrock
Skivbolag:
Releasedatum: 2014-10-30

Betyg: 7/10
Bästa låt: Down With The Devil

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter