ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Crazy Lixx – Crazy Lixx

crazy-lixx-album250
Efter att ha gått på utflykt med den råare och mindre välproducerade “Riot Avenue” så är Crazy Lixx i närheten av “New Religion”-nivå, i alla fall om man ser ljudmässigt för det är åter en bombastiskt och välproducerad ljudbild ånyo signerad Chris Laney. Det är i denna förpackning de ska presentera sina låtar och det bekräftar att bandet ligger i främsta ledet i Sverige när det gäller att göra melodistinn partyhårdrock.

Att göra ett självbetitlat album brukar betyda någon form av ställningstagande och mest troligt beror det på att de nu befinner sig i den sfär där de hör hemma och att det är så här de vill låta. Oavsett så bjuds vi på melodikrokar, allsång, grandiosa körer och adrenalin i över 50 minuter och partyt varar i elva uppdelade stycken som alla har ingredienserna för att festen aldrig ska avta eller bli tråkig.


En ny version av “Heroes Are Forever” bjuds vi på, kanske aningen onödig men låten är lika bra som då men nu med en för låten bra uppdaterad ljudbild.

Efter att ha legat i bakvattnet av Hardcore Superstar tar de sig med detta album förbi och levererar ett av de bästa svenska hårdrocksskivorna i år. Det ska bli intressant att höra om Hardcore Superstar kan svara eller om Crazy Lixx är på tronen för att stanna.

Låtarna är lite enklare och rakare än på “New Religion” och inte lika rock’n’rollmaxade som på “Riot Avenue”. Kanske att “Ain´t No Rest In Rock’n’Roll” kunde varit från den skivan. Denna skiva är melodiorienterad till max och det finns inte en låt som inte besitter minnesvärda och smittsamma melodier. Kanske är samma mall använd en gång för mycket för flertalet låtar. Däremot är det synd att de inte sparade låten “Sympathy” som släpptes tidigare i år till skivan för det är en dräpare som hade passat in ypperligt bland dessa hitlåtar.

Band: Crazy Lixx
Titel: Crazy Lixx
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2014-11-07
Betyg: 8/10
Bästa låt: Girls Of The 80’s

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link