ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Silver – Idolized

0 Shares

silver-idolized250
Silver har sedan skiva ett rankats tämligen högt hos mig, mycket på grund av den mollbaserade, avskalade och välproducerade rock som gjort att de haft sitt eget sound. Det i sin tur beror på Andreas Bruhn, tidigare gitarrist i Sister Of Mercy, och hans välfungerande hybrid mellan svartrock och hårdrock. Sångare på de tidigare plattorna var Gary Barden och med sig hade de välkände producenten Michael Voss. Tillsammans skapade de något speciellt och mycket glädjande var beskedet att en ny skiva skulle släppas.

Den stora ändringen inför detta album är att Michael Voss tagit över sången och det står klart ganska fort att Gary tillförde nödvändig pondus och kraft till den öppna ljudbilden, men Voss klarar sig bra även om det bitvis låter lite klent.


Första snurren av denna blev en rejäl besvikelse. Spontant kändes det som de tappat det mesta, men efter att lyssnat på den medföljande “Best Of”-skivan stod det klart att antingen har jag en aning förskönat minne eller så har man blivit mer kräsen med åren. Oavsett blev det lättare att relatera till nya skivan som visar sig vara godkänd.
I låtar som “Sarah”, “Trust Me” “Drag Us Down” och You Gave It Away” känner man igen Andreas speciella melodiföljder. Dessa är skivans bästa spår, men de är inte lika många som förut och utfyllnad känns som ett passande ord i sammanhanget för det hade med lätthet gått att stryka minst tre låtar direkt.

Produktionsmässigt är det okej, bitvis aningen för slamrig för att musiken ska komma till sin rätt och när musiken är så pass avskalad så blir det lätt att det låter lite amatörmässigt.

Vid lite eftertanke så undrar jag om denna skiva verkligen var nödvändig. Det känns inte som bandet är här för att stanna och jag kommer definitivt stanna vid Silvers tidigare skivor och Andreas tidigare band Broon. Det räcker gott för att göra mig nöjd.

Band: Silver
Titel: Idolized
Genre: Melodic Rock
Skivbolag: Intel Akustik
Releasedatum: 2014-11-24
Betyg: 5/10
Bästa låt: Drag Us Down

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter