ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Sister Sin – Black Lotus

9 Shares

sister-sin-black-lotus250
Detta är en naturlig fortsättning från 2012 års “Now And Forever” och bjuder därför inte på några större överraskningar när det gäller produktion eller låtskrivarmässigt. Visst är allt lite förfinat och bättre än tidigare, men du kommer absolut känna igen dig och det är positivt när man talar om Sister Sin.

Skivan rivstartar med en serie låtar i högsta tempo där sångerskan Livs resurser sätts på prov ögonblickligen, vilket hon klarar galant som alltid. Dock tycker jag att skivans låtar är bättre på den senare halvan med den underbara “Desert Queen”, stämningsfulla balladen “Jinx”, snygga “Ruled By None” och avslutande allsångsvänliga “Sail North”. Svagast är inledningsspåret “Food For Worms” och det säger det mesta om den höga kvalitén. 


Endast nio låtar är det, men den varar i hela 37 tillräckliga minuter. Det är tydligt att det inte funnits en tanke på så kallade utfyllnadslåtar. Det är högoktanig halvskitig hårdrock av bästa svenska snitt och Sister Sin gör som vanligt ingen besviken.

Förutom de rakare låtarna så har de gjort en av sina bästa låtar i “Desert Queen”. Den är inte lika adrenalinstinn och betydligt längre, vilket gör att vi får se andra nyanser av både Livs sång och låtskrivarkompetensen i bandet. Lite westerninspiration och snygga mellanspel bevisar att bandet kan så mycket mer än de visar och jag önskar att de plockar fram det ännu mer till nästa album och backar tillbaka lite ifrån den metalliska sidan de drar allt mer åt nu. En något mer polerad ljudbild likt den de hade på sina första skivor är att föredra då det skulle gynna bandet och höja helhetsintrycket en del.

Tidigare nämnda låten “Jinx” är lika mycket ballad som fröjd för örat med tydliga och gripande känslor, men däremellan är det ös till största del och även om detta kan uppfattas som tämligen simpelt så är dessa låtar genomtänkta och genomarbetade i minsta detalj.

Gissar att nästa Sister Sin platta inte kommer bli någon besvikelse den heller och i alla fall vissa låtar på detta album kommer finnas med mig året ut. För er som ej avnjutit detta band live så gör det om ni vill ha en mäktig “all in”-upplevelse där de kommer till sin absoluta rätt.

Band: Sister Sin
Titel: Black Lotus
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Victory Records
Releasedatum: 2014-10-27
Betyg: 7/10
Bästa låt: Desert Queen

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter