ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Hell In The Club – Devil On My Shoulder

hell-in-the-club-devil-on-my-shoulder250
Italien är som bekant format likt en klacksko men efter att ha hört detta album så vill jag göra om kustlinjen direkt så att den liknar en känga, för det var en redig partyspark man träffades av när man lyssnat på dessa italienare.

Detta är andra skivan och ett sidoprojekt för grabbar som normalt spelar i band som Elvenking, Death SS och Secret Sphere. Låt dig dock inte luras. Detta låter inte som något av nämnda band utan istället som en fullvärdig utmanare till t.ex. band som Hardcore Superstar.


Leveransen består av opolerad partyhårdrock med mängder av smittsamma melodier, feta riff och på alla plan detaljrikt musicerande som avverkas i ett genomgående högt tempo med snygg produktion. Denna skiva kommer utan tvekan kunna sätta eld på vilken fest som helst den kommande vintern.

Annons:

Låtar som titelspåret “Devil On My Shoulder”,”Whore Paint”, Pole Dancer”, “Save Me” och “Proud” visar skyhög klass. Det är så här det ska låta. Många borde ta lärdom av denna skiva – till och med Mötley Crue. “Beware Of The Candyman” är en rock’n’rolldräpare, medan “We Are The One” och mysiga “Muse” håller ned tempot en stund men utan att tappa energi och melodi. Något som är noterbart är att de olikt andra band som sparar på melodier i verser till refrängen så har Hell In The Club riktigt bra slingor och melodier från sekund ett och ändå så överträffar refrängen, -vilket är imponerande. Övriga låtar ligger också över genomsnittet och jag kan inte hitta en enda låt som är sämre än övriga, så detta är och blir en av årets största positiva överraskningar

48 minuters musikalisk fest i glädjens tecken är vad som står på menyn och denna skiva bör pulvrisera och skapa prestationsångest hos många konkurrerande band.

Tretton låtar som är producerade av Simone Mularoni (DGM) resulterar i en mycket bra produktion. Jag har egentligen bara ett råd till dessa herrar och det är att skrota deras ordinarie band för gott och köra linan ut med denna uppställning – för det här kan vara det bästa som kommit från Italien sedan pastan.

Band: Hell In The Club
Titel: Devil On My Shoulder
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Scarlet Records
Releasedatum: 2014-11-28
Betyg: 9/10
Bästa låt: Save Me

{youtube}QyJBRXhMjE4{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT