ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Khaøs – Risen

Khaos Risen250
Målet för detta schweizisk-amerikanska band skall ha varit att låta kreativiten, musikaliteten och energin styra, riva barriärer och att musiken görs utan kompromisser. Tanken är god även om de inte lyckas speciellt bra, -för det spretar alldeles för mycket. Ironiskt nog kanske det är just kompromisser som skulle kunnat rädda mycket på denna platta. Influenser från t.ex. grunge och numetal till System Of A Down kan höras. Nog skulle det kanske kunna funka om man filat betydligt mer på låtskriveriet och haft ett högre krav på resultatet.

Amerikanen Chandler Mogel (Outloud) står för sången och även om han passar aningen bättre i denna mindre intensiva rock så svajar det bitvis rejält och han känns för det mesta alldeles för otillräcklig, särskilt i de tyngre partierna. Första singeln “After The Silence” är okej. “Crisis Factor”, “Loaded Question” och “Merchants Of Khaøs” likaså. I dessa har de hittat en hyfsat bra balans i de flesta komponenterna medan låtar som “Exhalted” ger sken av nybörjarnivå och borde ha strukits redan i komponeringsstadiet. “Hung The Moon”-versen är hemsk och låter som en totalt misslyckad Idol-audition av en egensnickrad låt som får en att grina riktigt illa. “Ride The Chain imponerar inte mer medan “End Of Daze” däremot är en modern och snygg ballad som är mycket tilltalande och som tillsammans med de andra mer lyckade spåren och några svaga okej låtar gör att skivan klarar sig med hedern i behåll.


Rolf Munkes produktion känns inte färdigställd och varierar lite för mycket mellan vissa låtar. Det låter som detta album är inspelat i omgångar. Tolv låtar på nästan 65 minuter är för mycket och det hade varit bättre som klyschan säger, om de fokuserat på kvalité istället för kvantitet.

Annons:

2012 års EP “Rising” följs av albumet med logiska namnet “Risen”. Blir det inte bättre än så här blir gruppens nästa album döpt till “Falling”, för en uppryckning är absolut nödvändig och nog måste man hoppas att de kan bättre än så här.

Band: Khaøs
Titel: Risen
Genre: Rock
Skivbolag: MRRecords
Releasedatum: 2014-10-20
Betyg: 4/10
Bästa låt: Merchants Of Khaøs

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT