ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Sherlock Brothers – Monkey Made Nation

sherlock brothers-monkey made nation

Detektivbröderna fick en flygande start med den tre år gamla “Black Cat Tango” och Bandit-priset “Årets nykomling” samma år. Nu får de så äntligen ut uppföljaren, tredje skivan totalt men andra på ett större bolag, med namnet “Monkey Made Nation”. Ett mindre roligt smakprov i form av den rätt bleka singeln ‘Beautiful’ och ett allt mer framskjutet releasedatum sänkte förväntningarna, som dock återställdes en aning med den electro-anstrukna (!?) andrasingeln ‘My Way’.

Det kanske låter som att skivan har ett schizofrent sound, men faktum är att “Monkey Made Nation” låter otroligt nog mer fokuserad och självsäker än debuten. Det är fortfarande den hårdare och mindre insmickrande varianten av post-grunge vi hör, men en extra påse pengar har pröjsat för produktionen som är fetare än föregångarens torrare dito. Bandets patenterade sväng är intakt och höften skjuts fram redan på inledande stänkaren ‘You´re in’ och brottar-boogien fortsätter på spår som ‘Anger Management’, ‘Last Night On Earth’ och ‘Sinkhole’. Sångaren André Andersson låter dessutom som om han kanaliserat flera års vrede i sina stämband, hör bara hur karln skäller! Ja, hela bandet låter faktiskt mer förbannade än på länge. Det akustiska mellanspelet ‘Cure And Curse’ hade gärna fått vidareutvecklats än att enbart vara inledare till den tidigare nämnda ‘Beautiful’, som ändå trots mina inledande rader ändå har Andrés smäktande stämma som sin finaste stund.

Sherlock Brothers ska även applåderas för att de vågat experimentera med materialet i form av små effekter här och där, istället för att fastna i upprepningsförbannelsen som drabbar många band som inte ser alternativ rock-epitetet enbart som ett skällsord. Stämningen i Svea Rike må vara som i ett aphus just nu för att anspela på albumtiteln, men vi kan ändå glädjas åt att Sherlock Brothers ger vardagen lite stadga och glädje med sin nya skiva.

Band: Sherlock Brothers
Titel: Monkey Made Nation
Genre: Alternativ rock
Skivbolag: Ninetone Records
Releasedatum: 2014-10-01
Betyg: 8/10
Bästa låt: My Way

{youtube}0BzsRn3hkA0{/youtube}

{youtube}rbdfr9HC_Ik{/youtube}

 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER