ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Noice – Gustavsberg

Jag var bara en liten skitunge när Noicehysterin tog fart i åttiotalets begynnelse. Då var bandet ofattbart stora under några år med Gyllene Tider som främsta rivaler om tonårstjejernas gunst.

När jag på allvar aktivt började lyssna på musik några år senare hade Noice splittrats. Basisten och låtskrivaren Peo Thyrén bildade, tillsammans med Kee Marcello och Zinny Zan, Easy Action som blev en språngbräda för sistnämnda herrars internationella framgångar i Europe och Shotgun Messiah. Samtidigt fick Sha-Boom, bandet Peo bildade efter Easy Action tillsammans med bl a norska frontmannen Dag Finn, en duktig hit med låten ”R.O.C.K” och albumet med samma namn mot slutet av åttiotalet.

Noice har sedan dess återuppstått en rad gånger med ojämna mellanrum och med varierande medlemmar. I kölvattnet efter uppskattade SVT dokumentären ”Noice”, Thyréns självbiografi ”Från Noice Till Nu – Du lever bara en gång” och hyllade ”Noice – Rockmusikalen” är det nu dags igen. Samtidigt som bandet ger sig ut på turné släpps ”Gustavsberg”, en skiva med helt nyinspelat material.

Originalmedlemmarna Peo Thyrén (bas) och Robert Klasen (trummor) kompletteras av Charlie Grönwall (som spelade den bortgångne originalsångaren Hasse Carlsson i Noice Rockmusikalen) på sång och gitarr samt keyboardisten John Persson.

”Gustavsberg” har ett antal spår som är helt omöjliga att värja sig mot. Det luktar mellanöl, moppe, förort och tunnelbana lång väg om ”Lördag igen”. ”Vi e här å nu” hade lika gärna kunnat vara en hit med Magnus Uggla under tidigt nittiotal. Den übercatchiga power-popen i låten ”Magisk”, vars titel skvallrar om att ja, detta är en fullkomligt magisk liten pop/rock dänga. Den känslosamma tillbakablicken på uppväxten i Thyrénsjungna titelspåret ”Gustavsberg”. ”Nu i natt”, som låter som en hybrid av ”2,4,6,8 Motorway” (Tom Robinson band) och ”Kom Och Ta Mig Härifrån” (Intermezzo m fl) till söt akustiskt driven pop i ”I Mitt Liv (De e aldrig försent)” bidrar sammantaget till att Noice låter som de ska, och dessutom riktigt bra! Given lyssning för alla fans av Noice och av rak, enkel och punkig pop/rock på svenska.

Band: Noice
Titel: Gustavsberg
Genre: Rock, Pop, Punk
Skivbolag: Icons Creating Evil Art
Releasedatum: 29/9
Bästa spår: Magisk, Nu I Natt, Gustavsberg, Vi e här å nu, I Mitt Liv (De e aldrig försent), Lördag Igen
Betyg: 4/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT