ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Bullet – Storm Of Blades

bullet-storm-of-blades250
När Smålands stoltheter tillika ett av Sveriges mest folkkära hårdrocksband, Bullet, släpper nytt är vi nog många som har höga förväntningar. Dock måste jag säga att mina förväntningar på Storm Of Blades var lite mer ljumna än mina förväntningar på bandets senaste giv Full Pull. När Full Pull släpptes hade bandet innan dess släppt den urstarka Highway Pirates och dessförinnan sitt magnum opus Bite The Bullet. Med andra ord var bandet på väg spikrakt uppåt när det gäller formkurva. Det som följde efter Highway Pirates, den tidigare nämnda Full Pull, var dock en besvikelse om ni frågar mig. Mycket av bandets energi och pondus hade försvunnit och det kändes som att man valde att spela på en hel del säkra kort istället för att komma in med fräscha idéer och den kreativitet som krävs för att skapa en platta som låter vital.
 
Även om Full Pull inte var dålig så var den ändå en besvikelse då jag har höga krav på mitt Bullet då jag vet hur jävla bra de kan vara när de är som bäst, således hade mina förväntningar som sagt sänkts en aning inför Storm Of Blades då formen kanske inte skulle vara den bästa om man ser till Full Pull. Jag är dock oerhörd glad över att kunna säga att jag hade helt fel som tvivlade på Bullets dagsform, för det man nu levererar är bland det mest vitala jag har hört på länge! Utan att överge sitt grundkoncept gällande bredbent och riffig hårdrock som doftar det tidiga 80-talets glansdagar har Bullet ändå lyckats förnya sig själva och med väldigt små medel fått in en helt annan glöd och energi i sin musik. Den vitalitet och de idéer som saknades på Full Pull finns verkligen på Storm Of Blades och bandet visar med all önskvärd tydlighet att deras plats bland de största inom svensk hårdrock inte har gjort dem mätta – tvärtom känns Bullet extremt taggade och hungriga för att visa att de förtjänar sin plats bland giganterna och att de inte ämnar att leva på gamla meriter.
 
Som de flesta av er säkert känner till så kan Bullets musik lite slarvigt beskrivas som en hybrid mellan AC/DC, Judas Priest och Accept. Oftast är det kanske AC/DC som nämns, men jag tycket att Bullet är betydligt mer heavy metal än australiensarna och nästan mer låter som de två sistnämnda orkestrarna – inte minst på Storm Of Blades. Bara vid en anblick av det toksnygga skivomslaget som för tankarna till kultbandet Anvil samt den fjällmagiskt stenhårda skivtiteln förstår man att Storm Of Blades kommer att vara en riktigt jävla hård platta. Storm Of Blades, liksom. Knivstorm. En storm av knivar. Låt det sjunka in. Det är på grund av dylika skivtitlar som vi alla började tycka att hårdrock var det tuffaste som finns en gång i tiden och när Bullet levererar som de gör på den här plattan är även de i sig en stark påminnelse om allt det där som är så tufft och hårt med världens bästa musikgenre. Riffen, texterna, poserna, de ylande gitarrerna och känslan av en aldrig upphörande tonårsrevolt.
 
Plattan inleds på bästa möjliga sätt med Uprising/Storm Of Blades som infriar alla de löften om stål och läder som skivomslaget vittnat om. Med sin hårda Accept-feeling indikerar inledningen på skivan att Bullet blivit än mindre AC/DC och än mer Judas Priest samt tidigare nämnda Accept. Även på låtar som den fantastiska Tornado och den blytunga Hammer Down bjuder Bullet på högkvalitativ tyskmetall som utan tvekan hade platsat på både Balls To The Wall, Restless & Wild samt Metal Heart. Förutom denna trio innehåller Storm Of Blades en hel del kanonlåtar, som till exempel Riding High, Hawk Eyes samt den avslutande trion Crossfire, Run With The Hunted och Coming In Loud.
 
På Storm Of Blades visar Bullet att dippen på Full Pull var tillfällig och att man nu är tillbaka på allvar med en av sina allra starkaste plattor hittills i bagaget. Bullet är hårdare än någonsin. Bullet har mer energi än någonsin. Bullet är tuffare än någonsin. Bullet är mer heavy metal än någonsin!
 
Band: Bullet
Titel: Storm Of Blades
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Nuclear Blast Records
Producent: Magnus “Mankan” Sedenberg och Bullet
Releasedatum: 2014-09-03
Betyg: 8/10
Bästa låt: Tornado

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Proppen

Proppen

Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link