ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

220 Volt – Walking In Starlight

220volt-walking-in-starlight250
Förra comebacken kändes väl lite sådär tycker jag. Varken låtarna eller sången var något att skriva hem om direkt. Nu när det är dags för comeback nummer två, så har 220 VOLT för det första bytt sångare, Anders Engberg (ex-THERION, ex-LIONS SHARE) och för det andra skrivit en bunt med riktigt starka låtar också. Anders röst är förövrigt som klippt och skuren för bandets sound. Jag saknar inte Jocke Lundholm ett endaste dugg och då ska man ha i åtanke att jag verkligen gillar hans röst.

“Walking In Starlight” innehåller hela 13st låtar och har en speltid på drygt en timme. Det låter omisskännligt som 220 VOLT, men soundet är mera moget och bluesigare än vi är vana med. Man kan jämföra plattan med EUROPE´S “Bag Of Bones”, men där den är beige och tråkig, där sticker “Walking In Starlight” ut och briljerar med sina härliga melodier och “miljoner” riff.


Det är inte allt för ofta skivor i den här genren innehåller så här pass mycket “musik”. Jag kommer faktiskt att tänka på det amerikanska bandet GIANT, som gör hård AOR med en liten tvist. De gjorde det i alla fall tills Dann Huff valde att sluta i bandet. Älskar man elgitarrer får man verkligen sitt lystmäte på detta album. Thomas och Mats är verkligen på hugget!

Lägstanivån på detta album är högre än vad de flesta band i genren lyckas prestera som bäst och topparna är rena stjärnsmällarna. Det är ytterst lite som hindrar denna platta att få en nia i betyg. Hade man tagit bort ett par låtar, som förvisso är riktigt bra och nöjt sig med 11spår hade nian varit ett lika säker som det faktum att solen går upp i öster! Under en längre biltur häromdagen. så “roade” jag mig förresten med att betygsätta låt för låt och jag hamnade på ett medel på 8,46.

Nu är det bara att hoppas att bandet förblir aktiva med denna sättning och fortsätter skapa grym musik i många år till. 220 VOLT är tillbaka med besked och jag formligen älskar det!

Band: 220 Volt
Titel: Walking In Starlight
Genre: Melodiös hårdrock
Skivbolag: AOR Heaven
Speltid: 61:15
Releasedatum: 2014-09-26
Betyg: 8/10
Bästa Låt: Walking In Starlight/Through The Wastelands

{youtube}Iu_Zoi9-VTo{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link