ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Astral Doors – Notes From The Shadows

astral doors notes from the shadows250
ASTRAL DOORS lär aldrig någonsin göra en dålig platta, det törs jag nästan ta gift på! Problemet är väl snarare att de aldrig heller kommer att få till en riktigt rejäl fullträff, utan de navigerar alltid lugnt och stabilt i 6-7:a-land rent betygsmässigt. Enstaka gånger når de upp ett snäpp till, men det är inte så ofta. Jag tror det är två gånger hittills, om jag har koll på min något nördiga statistikbok.

Nya “Notes From The Shadows” seglar fram mitt i farvattnet och styrs med fast hand av kapten Patrik Johansson, som har den här rösten som många andra skulle döda för att ha/få. Först i början kändes plattan ganska blek, men den växter i takt med ju fler gånger man spelar den och den hamnar passade nog rent kvalitetsmässigt just i mitten av de sju studioalbum de gjort.

Det fina med ASTRAL DOORS är att man vet vad man får och det känns väldigt tryggt, men lite mer “otrygghet” och experimentslusta vore kanske något man kunde anamma på nästa platta? Nu ska de dock ha en liten guldstjärna för att de gjort en riktigt lång låt på nya plattan, nämligen “Die Alone” som klockar in på lite drygt 9 minuter. Den känns fräsch och lite så där lagom nyskapande.

Jag är inte alls så kritisk, som jag kanske låter i recensionen. Det är bara det att det känns som det finns lite mer att kräma ur detta band. Men man får faktiskt ändå buga och bocka för att det kommit ut ännu ett bra skivsläpp från Dalarna, tack grabbar!

Band: Astral Doors
Titel: Notes From The Shadows
Genre: Heavy metal/power metal
Skivbolag: Metalville
Speltid: 52:09
Releasedatum: 2014-08-29
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Wailing Wall/Die Alone

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER