CD

In Flames – Siren Charms

in-flames-2014-siren-charms250
Ska jag vara ärlig, så förstår jag inte riktigt vad som gjort IN FLAMES så stora som de är. Visst är de duktiga på det de gör, men jag tycker inte att de sticker ut kvalitetsmässigt om jämför med andra band i samma genre. Jag kan aldrig heller riktigt förlikat mig med Anders Fridéns sång. Den är inte alls dålig, men den faller mig inte i smaken helt enkelt. De första plattorna var banbrytande när de kom, det kan nog i princip ingen förneka och dem köpte jag faktiskt med glädje. Men efter resans gång har jag tappat bort bandet mer och mer.

Förra plattan ”Sounds Of A Playground Fading” överraskade mig på så sätt att jag tyckte den var riktigt bra. Det var typ 15 år sedan, som jag kände så om ett IN FLAMES-album överhuvudtaget. Den var förvisso relativt lugn, men den hade väldigt starka låtar. Nya plattan är minst lika lugn, skillnaden ligger i att låtmaterialet inte tilltalar mig alls lika mycket. Nästan alla låtar kryssar stabilt fram längs mittfåran betygsmässigt och bara ett fåtal låtar är riktigt vassa, till exempel ”Everything Gone” och ”When The World Explodes”. Det är således de tunga spåren som känns allra mest attraktiva. Det är tre år sedan förra skivan kom ut och jag kan tycka att man borde ha kunnat skriva lite starkare låtar på den långa tiden.

IN FLAMES håller ställningarna och levererar ännu en bra platta, men frågan är om ”bra” är bra nog i längden? Känns som bandet måste bestämma sig vart de vill gå, fortsätta ”mainstream” eller hitta tillbaka till rötterna?Band: In Flames
Titel: Siren Charms
Genre: Metal
Skivbolag: Razzia
Speltid: 44:39
Releasedatum: 2014-09-05
Betyg: 6/10
Bästa Låt: Everything Gone

Relaterade artiklar

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

X