ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Work Of Art – Framework

work-of-art-framework250
Det här är tredje skivan från detta Stockholmsbaserade tremannaband. Redan innan denna skiva så aspirerade de på tronen av modern AOR och det är inte speciellt vågat att säga att de nu övertagit den. Fortsätter de leverera på denna nivå så sitter de dessutom säkert. Musiken känns i stora drag igen sedan “In Progress”, men ska vi ta och peka på några förändringar så håller låtarna ett generellt högre tempo och att vissa musikaliska utflykter tas med progressiva delar och större lekfullhet.
Det som känns igen är Hermans alltid så delikata och drivande trumspel, Lars stabila och ljuva sånginsatser samt Roberts genialitet när det gäller melodier och förmågan att lägga lager på lager av instrument utan att det låter överarbetat och rörigt. Dessutom håller de vanan trogen att ha en titel på en kvinnas namn med. Denna gång heter den låten “Natalie”.

Ett snyggt konvolut med ännu en stadsbild pryder albumet, men med mer färg denna gång -vilket även avspeglar sig i musiken. Den uppåtgående trenden håller i sig när det gäller utveckling och det är svårt att inte låta sig imponeras då de har en extremt hög lägstanivå. Denna trio är samspelta och kompletterar varandra på ett föredömligt sätt. Flera med mig är säkert glada att de lyckades hitta varandra och starta Work Of Art för här har vi möjligen ett av de största framtidshoppen inom AOR.


På cirka 43 minuter får vi njuta av tio låtar av högkvalitativ AOR som satt Sverige i finrummet inom genren. Produktionen når utan problem upp till önskade förväntningar och skivan blir en glädjeskapande stund där må bra-känslan blir kvar långt efteråt. Jag tänker inte gå in på specifika låtar då de alla är i en jämn nivå utan några dippar eller utfyllnadsspår. Om vi ska nämna några diamanter i högen av guld så är det “How Will I Know”, “The Machine”, “Natalie”, “Can’t Let Go” och “How Do You Sleep At Night”. Högre kvalité är svårt att få och detta är utan tvekan årets bästa AOR-platta.

Band: Work Of Art
Titel: Framework
Genre: AOR
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2014-09-19
Betyg: 8/10
Bästa låt: How Do You Sleep At Night

{youtube}uN0z6XuLGNA{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter