ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Platens – Out Of The World

7 Shares

platens-out-of-the-world250
Dario Grillo är en italienare som behärskar flertalet instrument och har dessutom en sångröst värd att nämnas. Han är mannen bakom det symfoniska och progressiva bandet Violet Sun och nu även ansvarig för att Platens släpper en uppföljare till debuten drygt tio år senare. Detta är en riktigt bra platta kanske främst på grund av rikedomen av olika influenser som t.ex. progressiva stycken, en väl balanserad gräns av snygg AOR kontra riffbaserad polerad hårdrock vilket gör att musiken får lite mer tryck och attityd. Lite dubbeltramp på baskaggarna delar plats med smäktande ballader med flöjter som nästan får spa-musikkänslan att infinna sig.

De kunde dock ha strukit en eller flera ballader då det blir skivans svagaste länk. De känns lite uddlösa och sången visar sina svagaste sidor just i dessa låtar. En cover bjuds det på i form av Robert Teppers 80-talare “No Easy Way Out” som känns okej och inte helt malplacerad som många andra covers nuförtiden. Men den kunde fått ett aningen tuffare uttryck.
Starten på skivan är imponerande där “You Won’t Bring Me Down” är den starkaste fram till femte, och skivans bästa spår, kommer med “I Still Search For You”. Mot slutet av skivan är balladerna koncentrerade och fokus försvinner en aning även om “Don’t Leave Me Alone” är en riktig partystänkare. I refrängen på “Last Final Time” låter sången aningen överansträngd, men det är en petitess i det stora hela.


Produktionen är bra. Andrew på MelodicRock records och Platens har släppt ett mycket bra album som jag inte kan förstå att Frontiers records radar kan ha missat. En stabil, kvalitativ platta på dryga timmen fördelat på elva spår som nog tilltalar fans av både melodic rock och hårdrock.

Band: Platens
Titel: Out Of The World
Genre: AOR, Hårdrock
Skivbolag: Melodic Rock Records
Releasedatum: 2014-09-09
Betyg: 7/10
Bästa låt: I Still Search For You

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter