ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Deceptic – The Artifact

64 Shares

Deceptic-The Artifact-250
Detta albumdebuterande gäng från Göteborg slår sig in i en nästan avstannad (tills nu) och smal genre där band som nyligen nedlagda Mnemic härskat och där danska Scamp är ett jämförbart band, men även en del referenser till In Flames finns i deras musik. Det är till merparten en steril men kliniskt snygg och massiv produktion med tunga och intensiva riff som blandas med både ren- och skriksång.
En sak som skiljer detta band från massan är känslan för att skapa en atmosfär, nästan till den milda grad att du själv målar upp glasklara landskap i huvudet. Lägg därtill ett bitvis mästerligt sinne för nervkittlande melodier så är beskrivningen av Deceptic ganska rättvis. Att detta skulle vara bandets debutskiva är inte självklart då resultatet är så pass stabilt. Dock finns det låtar som sviktar lite och gör helheten lite naggad i kanten, men de har lyckats blanda bra och fördelningen av de bra och mindre bra spåren gör att lyssningen blir en ytterst bekväm resa.

Inledande “Heart Of The Swarm” är en klockren fullträff som följs upp av videospåret “Ocean” -som också är en guldkantad låt. Som nummer tre hittar vi en In Flames- liknande låt i “A World Unknown” som efterföljs av skivans bästa låt: “Pulling Levers”. Övriga utmärkande och helt klart bra spår är t.ex. “Lead Astray”, “Depraved” och “Reborn”. En hög lägstanivå och lika snyggt paketerat som levererat.


Tue Madsen har lyckats ge musiken en värdig och metallisk produktion som nyanserar musiken på ett bra sätt och jag kommer skriva ned namnet på gruppen på listan över Sveriges just nu mest intressanta band och välkomnar samtidigt lite nyskapande inom genren. Kan tipsa er om att titta på den snygga videon som gjorts till “Ocean”

Band: Deceptic
Titel: The Artifact
Genre: Metal
Skivbolag: Dead End Exit
Releasedatum: 2014-08-29
Betyg: 7/10
Bästa låt: Pulling Levers

{youtube}PFQSuONHk8s{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter