ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Grand Design – Thrill Of The Night

grand-design-thrill-of-the-night250
Tredje gången gillt passar bra när det gäller mitt förhållande till detta band, då de första två skivorna inte var mycket mer än bleka Def leppard-kloner som inte tilltalade mig nämnvärt. Nu har de däremot gjort en skiva med skarpare produktion, sylvassa melodier och variationsrikt innehåll som lyckas fånga mitt intresse ordentligt. Skivan har växt under lyssningens gång och kommer säkerligen hamna bland topp tio av svenska släpp 2014.

Skivans första halva innehåller enbart niopoängare, bortsett från den något mer anonyma “Rawk n Roll Heart Attack”. Öppningen med “U Got Me Good” är en perfekt start och stämningsgivare, mellantempo spåret “The Rush Is Gone” sätter sig kvar i minnet likt ett ärr i huden. Högsta tempo når vi i “10 Outta 10” som utan tvekan är en av sommarens mest frekvent spelade låtar i bilen. Vilket ös! För att inte överhettas så svalkas vi av en magnifik ballad, “When The Greatest Love Of All Kicks In”. Den är riktigt snygg och redan efter spår fem så har de fyllt hela nyanstabellen för tillräcklig variation. Tyvärr håller det inte riktigt hela vägen ut. Bra kvalité är det men viss utfyllnad kan skönjas. Rivstarten ebbar ut mot slutet och därav stannar betyget vid en sjua, men en stark sådan.

Trots en nästan överproducerad produktion så blir helheten riktigt snygg och välljudande och Def Leppard-flörtarna finns kvar, men utan att det känns som ett plagiat. Pelle Saethers säregna och gälla pipa passar perfekt i denna mix och gör att Grand Design har en egen fåra inom den svenska hårdrocken där de plöjer i ensam majestät än så länge. En av sommarens mest positiva överraskningar.

Band: Grand Design
Titel: Thrill Of The Night
Genre: Hårdrock
Skivbolag: AOR Heaven
Releasedatum: 2014-09-26
Betyg: 7/10
Bästa låt: 10 Outta 10

{youtube}KAe7wZoLbyI{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER