ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Sevendust – Truth Killer

Blood & Stone från 2020 var ett fantastiskt släpp. En riktig bonus var covern på The Day I Tried To Live som förvaltades väldigt hos i Sevendustgänget. Förväntningarna inför Truth Killer har således varit höga.

Det ska sägas att I Might Let the Devil Win är ett väldigt annorlunda öppningsspår. Inte nödvändigtvis för sina elektroniska inslag och takter och atmosfäriska pianoslinga i bakgrunden. Låten bygger nämligen långsamt – den lugna ytan bryts nära inpå 3-minutersstrecket. Långsamma byggen, om de inte är väldigt dynamiska, är inte en drömstart i mina öron när jag sätter mig ner med en metalplatta. Så jag inbillar mig att jag blir svår att vinna över. Men här finns något för alla, utan att kompromissa på soundet som är Sevendust. I exempelvis Everything får jag ut mer av vad jag vill ha från Sevendust, det vill säga mer balans, mer rakt på sak-metal och mer attityd – även om jag även gillar Lajon Witherspoons mer själfulla partier med, som det bjuds en hel del på i No Revolution för att nämna något. Karln får använda sin röst hur som helst, jag kommer backa den oavsett. Helt fantastiskt egentligen att Lajons sångkvalitét inte har ruckats på när Truth Killer markerar bandets fjortonde albumsläpp. Det är aktningsvärt.

Det tog mig ett par lyssningar att komma in i albumet men det är ett bra album. Jag saknar en eller flera riktigt utmärkande dängor på plattan bara. Som Enemy är för Seasons och Praise är för Animosity.

Truth Killer får 3/5 i betyg.

Artist: Sevendust.
Titel: Truth Killer.
Genre: Metal.
Skivbolag: Napalm Records.
Releasedatum: 28/07/2023.
Bästa spår: Fence, Everything.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER