ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Accept – Blind Rage

accept-blind-rage250
Kvaliteten på ACCEPT´S plattor sedan sångaren Mark Tornillo anslöt till bandet, har nästan varit löjligt hög. Efter två riktiga kanonplattor, så är det alltså dags för det tredje släppet “Blind Rage”. En platta som jag på förhand hade väldigt höga förväntningar på. Jag måste erkänna att jag faktiskt fick rysningar av välbehag utefter ryggraden, enbart genom att läsa albumtiteln och se omslaget. Jag trodde detta skulle bli en riktigt tung och aggressiv historia!

Initialt så blev jag faktiskt lite besviken, för skivan låter inte alls som jag hade förväntat mig. Missförstå mig rätt, det låter ACCEPT så det formligen skriker om det, men det är vare sig speciellt tungt eller hårt för den delen. Låtmaterialet är dessutom en aning svagare än på de två föregående plattorna och jag saknar de riktiga topplåtarna, som funnits både på “Stalingrad” och framförallt på den rent otroliga “Blood Of Nations”. Rent logisk så var det kanske väntat att nya skivan skulle låta så här. I mångt och mycket känns “Blind Rage” som en helt naturlig uppföljare till “Stalingrad”.

“Blind Rage” är en aning mera svåråtkomlig och tar lite längre tid att komma in ordentligt i. Jämnheten på materialet är det absolut inget fel på och alla låtar pendlar mellan 6-8/10 i betyg. Wolf Hoffmans gitarrspel sitter som vanligt som smäck och Mark sjunger klart bättre än Udo klarar av att göra nu för tiden. Produktionen kan man heller inte klaga på, utan den är väldigt dynamisk och “stor”.

Jag konstaterar efter ca 10 st genomlyssningar, att ACCEPT fortfarande står stadig i den tyska hårdrocksmyllan och levererar en ytterst stabil heavy metal-platta, som kommer att hamna hyfsat högt på min årsbästalista.

Band: Accept
Titel: Blind Rage
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Nuclear Blast Records
Speltid: 58:44
Releasedatum: 2014-08-15
Betyg: 7/10
Bästa Låt: 200 Years/Dark Side Of My Heart

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER