ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Machinae Supremacy – Phantom Shadow

0 Shares

Machine-supremacy-omslag250
Sound Interface Device (även förkortat SID) och metalfusionens mästare Machinae Supremacy är aktuella med nya alstret “Phantom Shadow”. Det är en konceptskiva som varar i smått enorma 67 minuter och under sexton innehållsrika spår.

De har sedan tidigare skapat en egen genre baserat på ljudkortet från en Commodore 64-dator och de fortsätter att leva upp till det då mixen av tv-spel och metal förmodligen inte kan bli mer komplett än detta.


Produktionen skiljer sig inte mycket från föregångaren och ni som gillar det bandet gjort förut kommer med största sannolikhet inte bli besvikna. Däremot finns det lite mer nya influenser som gör variationen större. Sen är frågan om lyssnaren är med på “breddningen” av nyanserna i musiken som verkar vara oändliga i Machinae Supremacys fall.

Skivan har som vanligt alla elementen och känslorna för att skapa ordentliga intryck tillsammans med konceptet och de korta mellanspåren som väver ihop skivan till en intensiv upplevelse som troligen inte kommer lämna någon oberörd. Kanske var skivan tvungen att vara så här lång p.g.a. konceptet. Tyvärr håller inte låtarna samma höga klass rakt igenom. Bländande vackert och bra blir det i låtar som inledande “The Villain Of This Story”, “Phantom Battle”, “Beyond Good And Evil”, “The Bigger They Are The Harder They Fall” och “Europa” som dessutom förgylls med stråkar. Dessvärre skär ackordbytena från den akustiska gitarren i öronen alldeles för mycket. “Throne Of Games” är låten som tilltalar mig minst och kunde ha fått stått åt sidan.

Tidigare har jag ansett att detta är ett av Sveriges mest intressanta band, -vilket jag vidhåller även nu, för det är en massiv, högintressant och välljudande resa de bjuder på. Dock lämnar den inte lika starka intryck som “Rise Of A Digital Nation” gjorde, men det är möjligt att skivan har potential för att växa till något ännu större. Oavsett är det omöjligt att inte bli imponerad gång på gång för vad de lyckas åstadkomma gång på gång. Snyggt.

Band: Machinae Supremacy
Titel: Phantom Shadow
Genre: SID-Metal
Skivbolag: Spinefarm Records
Releasedatum: 2014-08-22
Betyg: 7/10
Bästa låt: The Villain Of This Story

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link