ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Adrenaline Rush – S/T

0 Shares

Adrenaline-Rush-omslag250
Den redan så hyllade svenska rockmusikscenen får ännu ett nytt tillskott genom det Stockholmsbaserade bandet Adrenaline Rush som bland annat innehåller medlemmar från Reach samt sångerskan Tåve Wanning som startade sin karriär i Peaches som var ansvariga för den populära låten “Rosa Helikopter” från 2001. Med sig på denna resa har de Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T etc) vilket borgar för en hög kvalité.

Elva spår på 43 minuter med upplyftande låtar som levereras i en snygg och passande produktion med mycket kompetent musicerande, det borde tilltala många vilket det säkerligen också kommer göra med all rätt. Låtarna är komponerade på ett bra sätt med nödvändig och tillräcklig variation, vilket gör det intressant, samt att drivet i spåren är genomgående bra och gör att de får lite av det extra som behövs för att sticka ut. Att Tåve är en bra sångerska råder det inga tvivel om, men tyvärr låter det ibland som hennes resurser inte räcker till musiken. Bitvis är det lite för tunt för att göra musiken komplett. Dessutom är texterna pinsamt klichéfyllda så att man bitvis skäms även om det brukar passa denna typ av partyhårdrock.


Det finns inga rejäla dippar i låtmaterialet, men heller inga som sticker ut väsentligt åt andra hållet utan det är en jämn nivå där man håller sig strax över medelsnittet. Däremot kan jag inte undvika Eclipse-känslan i första singeln och videospåret “Change” som med den influensen också blir skivans bästa.

Jag vet inte hur inblandade skivbolaget är i sammansättningen av detta band, men detta är ett band som ger mersmak och som det finns potential i. Det råder ingen tvekan om hur de tänker lansera detta band, titta på konvolutet och du har svaret.

Ganska nära en sjua men det räcker inte riktigt fram denna gång. Jag tror och hoppas att en eventuell uppföljare kommer pulvrisera detta.

Får man chansen att se detta live bör man ta den då det känns som att det är på det sättet som denna typ av musik ska avnjutas.

Band: Adrenaline Rush
Titel: S/T
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2014-08-22
Betyg: 6/10
Bästa låt: Change

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter