ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Ace Frehley – Space Invader

 ace frehley-spaceinvader-250

Jag var nog inte den enda som blev positivt överraskad när ACE FREHLEY avslöjade att han tänkte släppa en till soloplatta så nära inpå den förra (Anomaly, 2009). Det dröjde ju trots allt hela 20 år innan Anomaly såg dagens ljus, som efterföljare till ”Trouble Walking” (1989). Jag var nog heller inte den enda som jublade när det avslöjades att självaste Ken Kelly, som målat både Kiss ”Destroyer” och ”Love Gun” omslag även skulle ta sig an denna skiva, väldigt snyggt namngiven ”Space Invader”. Det såg ju ut på pappret som att det kunde bli en riktigt fullträff av den gamle rymdmannen, kanske till och med lika bra som forna dagar!

Blev det en fullträff då? Nja. Snarare ett sånt där basketskott som hoppar runt på korgsargen, och som aldrig riktigt vill åka ner genom nätet. Skivan är helt klart bättre än sin föregångare och låtar som ”What Every Girl Wants”, ”I Wanna Hold You” och ”Gimme A Feelin” bevisar att Ace fortfarande kan skriva bra låtar. Resten av skivan är dock inte lika bra. Det släpiga titelspåret som aldrig kommer igång och framförallt den intetsägande covern på Steve Millers ”The Joker” känns oinspirerat. Jag hade gärna sett att Ace tagit skivan till ritbordet både en och två gånger för att både rata de låtar som känns halvfärdiga samt framförallt ändra på den ack så tråkiga produktionen.
 

Ett plus i kanten ska ges dock till att gitarrsolona har hittat tillbaka, vi får till och med ett par riktiga ”Ace”-solon, något som var ganska obefintligt på förra skivan.

Band: Ace Frehley
Titel: Space Invader
Genre: Hårdrock
Skivbolag: SPV Steamhammer
Releasedatum: 2014-08-18
Betyg: 6/10
Bästa låt: What Every Girl Wants

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER