ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Struts – Everybody Wants

13 Shares

the-struts-everybody-wants250
Det finns tillfällen när man dömer hunden efter håren, vilket min mamma sagt är fel. Jag höll på att göra just det med The Struts. Känn på namnet…på svenska blir det jäkligt dumt alltså och jag tänkte vad fasen, okej…men, haha, hånflinet upphör på ett brutalt sätt ungefär sju sekunder in i albumet när Luke Spiller börjar sjunga.

Tänk er följande hopkok: Freddie Mercury, James Michaels (Sixx:A.M.), Johan Norrby (JONO), James Durbin (googla), Jocke Berg (Hardcore Superstar) och Mika. Det låter som ett gäng helt ok sångare/entertainers va? Där har ni på ett ungefär hur sångare Spiller låter och, ja, han gav denna recensenten en riktig russinmun, en skämsmun de luxe efter mitt fnysande åt bandnamnet! Jösses vad den grabben kan sjunga! Det är väl tyvärr så att han nog kommer uppta nästintill allt vad som kan komma att handla om detta band, så pass duktig är han. Musiken är ruskigt bra, musikerna är fantastiskt kompetenta men de är i The Struts inget utan honom! Eller är han inget utan dem?
Nåja, är man utvald att sjunga på Mike Oldfields senaste alster så är man inte skit, så är det bara! Detta är inte det sista vi hör av honom i The Struts eller på annan plats för den delen.


Detta är inget annat än ett happy pill till album, jag ler brett hela tiden trots att det jag ogillar mest i rocken finns med och det jag gillar mest inte finns med. Vi snackar barnkörer och orgel…men jag överlever det!
Att något som släpps 2014 kan låta så Motown, så Zeppelin, så hippie…ja det är fantastiskt! Det låter faktiskt väldigt mycket så och det gör det med 2014 års ljudbild men ändå känns det fruktansvärt äkta! När jag hör plattans bästa låt (minus sista 15 sekunderna) “Where Did She Go” så är jag glad att jag har öron som håller ihop skallen, jösses vad glad man blir! Den låten är så hippieaktigt energigivande! Jag tror detta är en antingen eller-platta.Antingen så älskar du det eller så ogillar du det. Jag älskar det!

Band: The Struts
Titel: Everybody Wants
Genre: Rock
Skivbolag: Future Records
Producent:
Releasedatum: 2014-07-28
Betyg: 7/10
Bästa låt: Where Did She Go och Could Have Been Me

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter