ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Exorcism – I Am God

Exorcism - I Am God250
Jag är för det första helt såld på Joe Stump´s gitarrspel, för det andra har banden RAVEN LORD, KILLING MACHINE, HOLY HELL och REIGN OF TERROR en given plats i min skivsamling. Det är därför väldigt märkligt att jag totalt missade denna supergrupps skivsläpp “I Am God”. Bättre sent än aldrig kan man tycka och nu är ordningen definitivt återställd!

Hur låter denna platta? Jag skulle vilja jämföra den med DIO´S “Strange Highways” i både stil och klass. Det man får köpet, är en “shreddertokig” gitarrist och jag älskar ju verkligen sådant! Sångaren Csaba Zvekan(RAVEN LORD, ZVEKAN, ex KILLING MACHINE) sjunger dessutom bättre och mera nyanserat än någonsin tidigare.

Man kan definitivt inte anklaga skivan för att vara direkt kommersiell i sin framtoning. Det finns dock några få undantag, bland annat “Higher”som svänger på rejält och för tankarna till ADRENALINE MOB. Låten är verkligen klockren och passar mitt relativt nyupptäckta intresse för “southern metal ” och stoner! Låten direkt efter denna pärla är en semiballad vid namnet “Stay In Hell” och den är ännu mera radioanpassad. Den borde ha potential att kunna bli en riktig “hit” tycker jag!

Gillar man ovan nämnda band, så borde EXORCISM verkligen falla en i smaken. Personligen så tycker jag att detta är en av de bästa plattorna som dessa herrar medverkat på överhuvdtaget! Betyget är väligt nära en åtta, jag hade helst gett den 7,5, men vi behöver ju inte hålla på att dividera med rena petitesser.

Band: Exorcism
Titel: I Am God
Genre: Heavy metal/Doom
Skivbolag: GoldenCore Records/ZYX Music
Speltid: 49:38
Releasdatum: 2014-04-25
Betyg: 7/10
Bästa låt: Higher

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER