ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Cloven Hoof – Resist Or Serve

cloven-hof-resist-or-serve250
CLOVEN HOOF´S “A Sultan´s Ransom” (1989)är en fullkomligt brilliant hårdrocksplatta, som nickar åt IRON MAIDEN både en och två gånger. Efter comebacken 2001 så har de definitivt inte varit ens nära samma goda form, förens nu det vill säga. “Resist Or Serve” är milsvidder bättre den senaste plattan “Eye Of The Sun”(2006) och enligt mitt tycke även bättre än de två plattorna de gjorde innan de släppte “A Sultan´s Ransom”.

Joe Whelan som kom med i bandet 2011 har en röst som passar musiken som hand i handsken. Faktiskt mycket bättre än Matt Moreton gjorde(som sjöng på Eye Of The Sun). Visst föredrar jag fortfarande Russ North alla dagar i veckan, men nu är han ju inte med i bandet längre och man får således nöja sig med det näst bästa!

Det låter definitivt mycket 80-tal av detta album, men ljudet är uppdaterat och har mycket mera tryck i sig än när det begavs sig för sisådär 25-30år sedan. Det är inte alldeles lätt att både få till både minnesvärda riff och bra melodier, men det lyckas definitivt CLOVEN HOOF med på detta album! I betygsättningen velar jag fram och tillbaka mellan en sjua och en åtta, men bestämmer mig i slutändan för det lägre betyget. Varför? Jo för låten med stort L fattas helt enkelt.

Suktar man efter heavy metal av klassiskt 80-talssnitt, så rekommenderar jag denna platta varmt!

Band: Cloven Hoof
Titel: Resist Or Serve
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: High Roller Records
Speltid: 48:23
Releasedatum: 2014-06-06
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Hell Diver/Mutilator

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER