ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Elvenking – The Pagan Manifesto

7 Shares

elvenking-the-pagan-manifesto250
Filmerna om härskarringen var fantastiska att beskåda på bio. Tolkiens böcker är fantastiska från den första sidan i “Sagan Om Ringen” till den sista sidan i “Sagan Om Konungens Återkomst”. Bandet denna recension handlar om kan jag lova har läst både böckerna och sett filmerna ett antal gånger. Elvenking kommer från Italien och deras senaste platta “The Pagan Manifesto” handlar om alver och annat som hör fantasygenren till. Det är dessutom helt okej det jag hör.

Plattan startar med ett intro (“The Manifesto”) och jag är mer eller mindre allergisk mot dessa tilltag. Det blir oftast bra efter dessa intron och denna platta utgör inget undantag och när bandet sparkar igång med “King Of The Elves” och “Elvenlegions” så funderar jag allvarligt varför jag inte lyssnat på detta band tidigare. Elvenking håller fanan högt bland banden som hyllar fantasygenren och när “The Druid Ritual Of Oak” och “Moonbeam Stone Circle” nått mina öron känner jag att jag blir glad av att lyssna på denna platta. Det som tyvärr händer här är det fenomen som många plattor består av i dessa dagar. Det är för många låtar på plattan (12 stycken) och mitt intresse har svalnat en del när jag når fram till “Witches Gather”.


Jag lär mig dock något under resans gång och det är att jag aldrig mer ska ha förutfattade meningar om band/artister. När bandet spelade på Sabaton Open Air förra året så blev jag oerhört skeptisk när medlemmarna började måla streck i ansiktet precis som indianerna gjorde/gör. Min tanke var att herregud vad är nu detta? Nu hann jag inte se spelningen för jag jobbade åt festivalen och senare den natten hade jag den stora äran att eskortera Elvenking till Arlanda och det var ett gäng trötta, men otroligt trevliga grabbar detta.

“The Pagan Manifesto” växer för varje lyssning och när året är slut så är chansen stor att detta finns med på min topp tio över årets bästa album och jag ställer mig dessutom i skamvrån och lovar att aldrig mer tro att band är något annat än vad de egentligen är.

Artist: Elvenking
Titel: The Pagan Manifesto
Genre: Power Metal
Skivbolag: AFM
Releasedatum: 2014-05-09
Betyg: 6/10
Bästa Låt: Elvenlegions

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter