ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Uriah Heep – Outsider

uriah-heep-outsider250

Uriah Heep har väl egentligen aldrig gjort några anmärkningsvärt dåliga album. Trots att musiken har förändrats under åren så har de ändå alltid hållit en hög lägstanivå, även på senare år. Med de senaste två plattorna Wake The Sleeper och Into The Wild har de även visat att musiken absolut inte behöver bli sämre bara för att musikerna råkar bli lite äldre.

På grund av detta hade jag ganska höga förväntningar på Uriah Heeps senaste album, Outsider. Och förväntningarna verkade först infrias. Albumets omslag är vackert och väcker nyfikenhet. Den inledande Speed Of Sound ger mig omedelbart en spirande lyckokänsla inombords. Men efter en stund måste jag ruska på mig och börja ifrågasätta min omedelbara förälskelse i plattan. Var den verkligen så bra som jag först tyckte? Halvvägs genom albumet blir jag rastlös och upplever det istället på gränsen till lite tjatig. Och detta är något som förstärks för varje genomlyssning, snarare än att plattan skulle växa.

Kanske beror det just på att mina förväntningar var lite för höga, men det här släppet gjorde mig för första gången på länge en smula besviken. Albumet är absolut inte dåligt, det håller jämn och god kvalitet från början till slut. Och att säga att det skulle gå på tomgång vore oerhört orättvist, men däremot måste jag konstatera att albumet i mina öron aldrig lyfter riktigt. Melodierna är lättillgängliga och fastnar lätt i huvudet, men trots det (eller kanske just på grund av detta) så tröttnar jag snabbt när musiken varken erbjuder variation eller överraskningar.
Det hela är helt enkelt lite för välputsat och präktigt för min smak. På gränsen till gubbtrevligt. Det gör mig lite ledsen.

Artist: Uriah Heep
Titel: Outsider
Genre: Hard/progressive rock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2014-06-06
Betyg: 6
Bästa Låt: Can’t Take That Away

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER