ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Ichabod Krane – Day Of Reckoning

day of reckoning-ichabod krane250-

Ichabod Crane är en karaktär i boken/filmen Sleepy Hollow, men det är också ett hårdrocksband från USA. Även om nu bandet valt att stava efternamnet med K istället för C. När vi ända är inne på namnet Sleepy Hollow, så kommer ICHABOD KRANES trummis Tom Wassman från det amerikanska bandet med samma namn. Gitarr och bas sköts av ex-medlemmar från bandet HALLOWEEN, nämligen George Neal och Rick Graig. Sången sköts av Jeff Schlinz (WULLHOOK). Hans röst låter som en blandning av Sean Peck(CAGE) och David Wayne(ex-METAL CHURCH).

Musiken i sig, har även den starka kopplingar till dessa band och är av riktig klassisk modell. Måste säga att jag blev väldigt positiv överraskad när jag för första gången hörde detta band, som har sin hemvist i Detroit för övrigt. Skivan är enligt mig helt “tidlös”. Det vill säga den kunde lika gärna vara gjord 1987, som 2014 .

En liten fara med sådan här riff/gitarrdriven musik, är att det kan bli lite kaka på kaka mot slutet av plattan. Så blir det även här till viss del och därför stannar betyget vid en solid sjua. Men älskar man US-metal och de banden som jag nämnt tidigare i recensionen, så borde ICHABOD KRANE definitivt falla en i smaken.

Band: Ichabod Krane
Titel: Day Of Reckoning
Genre: US-metal/Heavy metal
Skivbolag: Pure Steel Records
Speltid: 40:24
Releasedatum: 2014-07-25
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Dark Valentine

{youtube}mnvl0PseGD0{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER