ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Dagger – S/T

the dagger cover250

Det kanske börjar bli ett överanvänt ord, men “RETRO” är ordet som först poppar upp i skallen när man lyssnar på Stockholmsbandet THE DAGGER. Det är inte bara influenserna som gör detta, utan även på hur ljudbilden faktiskt ser ut. Det låter verkligen 70-80tal av produktionen, vilket givetvis också har med at göra på det viset de spelat in plattan(de spelade in live i studion).

Jag nämnde tidigare det här med influenser, i THE DAGGER`S fall är de väldigt tydliga. Jag kan nämna band som DEEP PURPLE, RAINBOW, IRON MAIDEN i samma andetag. Det finns även spår av JUDAS PRIEST, speciellt tydliga är det på “Electric Dawn”. Den skulle med lätthet ha platsat på valfri “priestplatta” från sent sjuttiotal, tidigt åttiotal.

Låtmaterialet är stabilt och bra, men saknar den där sista lilla pricken över i:et. Sångaren Jani Kataja låter snarlikt Doogie White och det är givetvis ett stort plus i kanten. Retropoängen är också väldigt hög och lägger man ihop bitarna så hamnar man på en svag sjua. När dessutom skivan växer för varje gång man hör den, så känns betyget inte det minsta överdrivet eller fel.

Ibland är det helt enkelt fräscht att låta gammal och daterad!

Band: The Dagger
Titel: The Dagger
Genre: Hårdrock/Heavy metal
Skivbolag: Century Media
Speltid: 44:22
Releasedatum: 2014-06-30
Betyg: 7/10
Bästa låt: Ahead Of You All

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER