ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Night Ranger – High Road

0 Shares

night-ranger-high-road-250

Night Ranger är tillbaka med ett album som låter…………..Night Ranger. Inget byte av stil utan det handlar om det bandet kan, nämligen att spela AOR. Plattan som fått namnet “High Road” innehåller elva spår som fansen kommer att bli nöjda med. Jack Blades styr detta skepp fortsatt framåt och visst är det homogent på alla sätt och vis. Öppningsspåret och titelspåret “High Road” sitter direkt. Och bra AOR-låtar kryper direkt in under skinnet på mig och jag har kommit på mig själv att stå och nynna dessa låtar på alla möjliga ställen. Det är faktiskt nästan bara melodiös hårdrock som ger mig dessa känslor även fast jag lyssnar på så mycket annan musik.

 
“Knock Knock Never Stop” fortsätter på den inslagna vägen och plattan lyfter verkligen direkt. Sedan händer det som också inträffar väldigt ofta inom genren AOR. Det blir för mycket av det goda och när låtar som “Rollin’ On”, “Don’t Live Here Anymore” och “I’m Coming Home” inte alls håller samma klass som öppningsduon så är det trist. AOR-genren som sådan är fantastisk och som jag nämner så är det AOR-låtar som jag går och nynnar på, men samtidigt så är det nog ingen AOR-platta som är helgjuten rakt igenom enligt mig. 
 
Däremot så finns det många plattor inom genren som har potential för att växa och till den kategorin hör “High Road”. När året ska summeras så kan detta vara en kandidat för topp tio. Nu är den dock inte det även om “X Generation” också är en fantastisk låt. Som avslutning så blir det en instrumental historia vid namn “LA No Name” och jag ställer mig alltid frågande till detta tilltag. För att sammanfatta det hela så är det i alla fall otroligt trevligt att Night Ranger fortsätter leverera plattor och bandet är hjärtligt välkomna tillbaka till Sverige när som helst.
 
Band: Night Ranger
Titel: High Road
Genre: AOR
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2014-06-10
Betyg: 6/10
Bästa Låt: High Road

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter