ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Diaries Of A Hero – Diaries Of A Hero

1 Shares

Diaries of a Hero omslag

Ni som tyckte Bullet For My Valentine gjorde en djupdykning med senaste albumet “Temper Temper” kanske ska vända er mot detta band istället. De är hemmahörande i England och har varit förband till både Motorhead och Anthrax. De släpper nu album nummer två i karriären som är självbetitlat, inspelat i Kroatien och släpps av det tyska skivbolaget Dust On The Tracks.

Detta kanske inte kommer upp i samma standard som när BFMV är som bäst men de slår dem definitivt över fingrarna med detta album som besitter bland annat bra melodier, detaljrikt gitarrspel, intressant trumspel och en slagkraftig produktion som för upp dem i de övre segmenten i den gigantiska geggan av likartade band.


Bandnamnet känns trist och omslaget är fult, men musiken väger upp mycket av det. Det gör det positiva intrycket aningen starkare då jag inte förväntade mig det av det visuella något som bekräftar hur viktigt det är att ta del av hela paketet.

Låtskrivandet har förbättras mycket sedan debuten “Behind The Mask”. Med tanke på att bandet endast funnits sedan 2010 känns det mer moget och samspelt än normalt.

Visst är låtarna i många fall stöpta i samma form, men efter ett antal lyssningar så växer låtarna fram och tillsammans med progressiva passager så hålls intresset uppe under dessa tio spår på dryga 40 minuter. Framförallt så känns bandet hungrigt och energiskt även om de kanske vill aningen för mycket på denna skiva. Det känns som extra allt ibland, men jag tror att detta band har stor potential att lyckas i framtiden trots att musiken varken är banbrytande eller originell.

Det är bra variation mellan hårt och melodiöst, avslappning och aggression, tekniskt och atmosfäriskt. Låter det som något för dig så kan Diaries Of A Hero mycket väl vara något att kolla upp. Kan du dessutom förlåta det visuella så ökar chansen ytterligare.

Band: Diaries Of A Hero

Titel: s/t

Genre: Metalcore

Skivbolag: Dust On The Tracks

Releasedatum: 2014-05-23

Betyg: 6/10

Bästa låt: Throne

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter