ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Outloud – Let’s Get Serious

0 Shares

Outloud-omslag-480

Detta grekiska band, som centreras runt Firewind-keyboardisten Bob Katsionis och den amerikanske sångaren Chandler Mogel, släpper nu sitt tredje album sedan debuten 2009. Debuten var fräsch när den kom, men uppföljaren raserade mycket av det som byggts upp. Det var därför omöjligt att inte vara skeptisk när skiva nummer tre nu kommer.

Det är glädjande att konstatera att de åter är på rätt spår och i slutsummeringen så blir detta bandets bästa album sedan starten för fem år sedan.


En bra och svulstig produktion signerad Tommy Hansen och ett stark låtmaterial borgar för den stabila sjuan i betyg även om jag rankar covern på OMDs “Enola Gay” som ett av årets sämsta och största magplask när det gäller nyinspelningar.

De smattrande dödsmetallarna Nile har lånat ut sin fingerfärdiga trummis George Kollias för detta album. Hybriden av dessa band uteblir tack och lov även om de finns stunder som t.ex. i starten av albuminledande “Death Rock” som ger oss vinkar om vilka tempon han normalt brukar hålla.

Första singeln “I Was So Blind” är en högst trallvänlig sak som ger mig lite rysliga schlagervibbar av det negativa slaget, något de råder bot på direkt med efterföljande upptempo rockaren “One More Time”. Ännu bättre blir det i de två efterföljande spåren “Bury The Knife” och “Like A Dream” som ger oss det bästa av Outloud. “A While Ago” är lika snygg och bra som avslutande “Toy Soldiers” är ösig och energiberikad. Titelspåret är instrumentalt men melodiöst och skivans ballad har fått titeln “It Really Doesn’t Matter”.

Skivan är jämnstark och det är svårt att hitta någon större variation i kvalité. Även om det kan låta positivt så infinner sig känslan av att varje låt saknar egen identitet även om tempon och variation finns dem mellan. Trots det blir dessa 53 minuter aningen långa som innefattar totalt tolv spår inklusive den pinsamma covern.

Chandler har en högst personlig och enligt många en bra röst, men jag tycker det blir lite för nasalt och svajande och finner honom stundtals ganska irriterande.

Firewind-bekantingen Bob gör däremot det mesta på detta album med bravur och skulle Firewind en dag ta slut så har han utan tvekan något att falla tillbaks på.

Grekland är på stark uppgång när det gäller hårdrock och i många av dess former. Outloud är ett av banden som står i de främsta leden, mycket tack vare denna trevliga skapelse. Hoppas de fortsätter utvecklingen på samma sätt till nästa album så finns möjligheten att bli ett av Greklands nästa band för lyckad musikexport.

Band: Outloud
Titel: Let’s Get Serious
Genre: Hårdrock
Skivbolag: AOR Heaven
Releasedatum: 2014-05-23
Betyg: 7/10
Bästa låt: Like A Dream

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter