ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Sabaton – Heroes

sabaton-heroes-250

Dalarnas stolthet är och förblir Leksands IF. Det finns dock ett band från Falun som lyckats rätt bra med det man pysslar med. Sabaton har hunnit med en hel del de senaste åren och när man nu släpper nya plattan “Heroes” så är det första plattan som spelas in med de nya medlemmarna Chris Rörland (gitarr), Thobbe Englund (gitarr) och Hannes Van Dahl (trummor). Det fanns viss oro kring detta släpp från bandets sångare Joakim Brodén hur det skulle låta. Jag kan lugna både Jocke och bandets fans att det låter Sabaton även på denna platta.

Är det då bra eller dåligt just det faktum att det låter Sabaton? Jag tycker det är bra att bandet håller fast vid det som givit dem framgång. Bandet kommer INTE att bli mindre populära med denna platta. Det jag däremot kan se som dåligt är att i mitt personliga tycke så börjar Sabaton bli en aning uttjatade. Deras absoluta höjdpunkt är och förblir i mina öron “Coat Of Arms” som fortfarande är fantastisk. “Heroes” är inte dålig, men det känns som jag hört låtarna förut. Inledningen håller hög klass med “Night Witches” och “No Bullets Fly”. Därefter går det ner ett snäpp för att återkomma med full kraft i låten “To Hell And Back” som är bland det absolut bästa bandet gjort. Balladen “The Ballad Of Bull” är en bra hårdrocksballad och låtar som “Soldier Of 3 Armies” och “Hearts Of Iron” är helt enkelt homogena Sabatonlåtar.

Tyvärr blir helhetsbilden lidande av att det dels är för många låtar på plattan (13 med bonusspåret) i mitt tycke och sen att det någonstans känns som jag redan hört låtarna. Det råder dock ingen tvekan om att Sabaton kommer att fortsätta sitt segertåg över världen och det blir ett nytt väckelsemöte i Falun den 16 augusti när bandet på sin egen festival Sabaton Open Air återigen kommer att bevisa att man är profeter i sin egen hemstad.

Band: Sabaton
Titel: Heroes
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2014-05-15
Betyg: 5/10
Bästa Låt: To Hell And Back

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER