ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Godsmack – Lighting Up The Sky

Lighting Up The Sky är Godsmacks åttonde och förmodligen sista studioalbum, i alla fall om man ska tro vad som har sagts i olika intervjuer av Sully Erna.

Att gå ut med att ett kommande album kan vara det sista innebär säkert en oerhört hög press på hur säcken kring en karriär ska knytas ihop. I Godsmacks fall så är det en karriär som sträcker sig över 25 år som man ska ha i åtanke.


Trots det så spelar bandet det säkert. Man tar inga risker eller vågade beslut att experimentera utan musicerar kompetent och lättsmält. Och det är också det som gör det så tråkigt. I en intervju med Sully Erna för The Rock Pit så säger sångaren vid ett tillfälle att “…if this truly is our last full body of work then it’s nice to go out on top. And I just want to make sure that we deliver something that is quality.”

För att vara ett förmodat sista album så ger inte Lighting Up The Sky mig känslan av att vara en grand finale. Godsmack håller sig trogna till sin stil och form och det är inte förrän Soul On Fire kommer igång som jag tycker att det bjuds på ett spår som sticker ut bland de övriga och engagerar till lite headbangande. Likaså med spåret Let’s Go. Låtens riff och tyngd leder tankarna till Wild Boys med Hardcore Superstar, vilket inte var någonting som jag hade förvänta mig att hitta här. Det roliga sammanträffandet åsido så är den här låten riktigt bjussig med rockig energi och intressanta partier.

Annons:

Growing Old är också trevlig att lyssna till och drar inte ner det tempo som har byggts upp utan bidrar med en atmosfärisk känsla.

Dessa låtar markerar övergången till den delen av albumet där jag tycker att bandet pushar sig och ger mer – men då har vi redan kommit mer än halvvägs in på plattan! Besvikelsen över att detta kommer först nu sitter kvar som en envis eftersmak.

Med det sagt så menar jag att det verkligen finns låtar här som är värda att spelas upprepade gånger, men det är med några minuters vadande mellan lökiga textrader och ospännande postgrunge.

Jag ger Lighting Up The Sky med Godsmack 2,5/5 i betyg.

Artist: Godsmack.

Titel: Lighting Up The Sky.

Genre: Postgrunge/metal.

Skivbolag: BMG.

Releasedatum: 24/02/2023.

Bästa spår: Best Of Times, Growing Old.

Betyg: 2,5/5.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT