ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Siena Root – Revelation

Den 24:e februari så släppte Siena Root sitt senaste fullängdsalbum Revelation, en musiksamling på elva spår. Gillar du genrer som bluesrock, svensk progg och folkrock så tror jag att du har lätt att fatta tycke för det här albumet. Likaså om du är ett fan av band som Lykantropi och The Riven.

Musiken på Revelation har hämtat mycket inspiration från naturen bortom tätbebyggelsen. “Imagine a place you’d rather be, where no concrete pierce the sky”, sjunger sångerskan Zubaida Solid i Dusty Roads. I dokumentären Wheels of Revelation som hör samman med albumet visas enbart nordiska miljöer, men tillsammans med exempelvis sitar-inslagen i musiken så anas därtill varmare, fjärran influenser i musiken. Det finns mycket känsla i musiken, storstadseskapism, varierande kompositioner och takter. Mycket att lyssna in.

Texterna på Revelation tycker jag är väldigt starka och poetiska, där jag blir särskilt berörd på Keeper Of The Flame, som jag återkommer till lite senare i recensionen. Zubaida, som har skrivit många av texterna på det här albumet, har gått ut med att hon hämtat material till texterna från händelser från sitt liv.

Jag har svårt att lyssna igenom albumet i en enda sittning. Jag har istället lyssnat igenom en eller några få låtar åt gången och låtit de ha sin efterklang. Det här är liksom musik som jag vill reflektera kring och drömma mig bort till.

Det är där rottrådarna får sträcka ut sig som jag tycker att det blir som bäst – även om det instrumentala spåret Madukhauns känns längre än Rasayana (från albumet A New Day Dawning). I övrigt blir mina favoritspår Dusty Roads och Keeper Of The Flame.

Den sistnämnda låten, som också är plattans avslutare, är en låt som verkligen lyfter skivan ytterligare en nivå. Låten stegrar i tempo och kraft allt eftersom och har mot slutet ändrat sin karaktär, om man ska spegla den mot sin inledande del. Det här är en av årets bästa låtsläpp hittills.

Jag ger Revelation av Siena Root 4/5 i betyg.

Artist: Siena Root.

Titel: Revelation.

Genre: Lite av en mix mellan olika genrer, som bluesrock och folkrock.

Skivbolag: Atomic Fire.

Releasedatum: 24/02/2023.

Bästa spår: Dusty Roads, Keeper Of The Flame.

Betyg: 4/5.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER