ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

U.D.O. – Live From Moscow

14 Shares

UDO-STEELHAMMER LIVE IN MOSCOW250

Ni vet den där härliga känslan när man liksom får rysningar och gåshud över hela kroppen redan när introt kickar igång? Precis så är det här. Och då är det ändå en show som jag (med vissa förändringar) har hört 15 gånger sen slutet av oktober förra året.

Så ja, visst är en del i gåshuden fina minnen som väcks till liv och jag kan se spelningen framför mig och det gör mig glad. Det vore dock att göra det för enkelt för sig att bara kalla det turnénostalgi, för det ÄR en grym konsert. 103 minuters njutning i form av 21 låtar inspelade den 28 september 2013 i Arena Hall i Moskva, den första liveinspelningen gjord med nya line-upen.


Introt följs av titelspåret från senaste plattan ”Steelhammer” och det är verkligen en låt som funkar fantastiskt bra live. Det mesta låtmaterialet är hämtat från senaste albumet, men det finns även en hel drös äldre guldkorn. Saknar dock ”Balls to the Wall”, ”Fast as a Shark” och ”I’m a Rebel”…
Men jag är mer än nöjd ändå, tro inget annat! Min favoritlåt från nya plattan, den grymma ”Metal Machine” gör mig fortfarande lika lycklig varenda gång jag hör den, och ”Azrael” är bara ren och skär magi. Och så avslutande ”Metal Heart”…som bara fyller hela själen med glädje.

Herr Dirkschneider gör på sitt eget säregna vis en briljant insats och bakom trummorna håller Francesco Jovino hov. Basisten Fitty Wienhold är som alltid stabil och Uli Köllner, keyboardisten med den väldigt speciella stilen, får mig bara att le stort. Och därtill det magnifika gitarrspelet och alla vackra solon som serveras av Kasperi Heikkinen och Andrey Smirnov… Nej, jag KAN helt enkelt inte tröttna på detta!

Det är liksom kärlek på hög nivå och när jag blundar så känns det som att jag är på plats där i publikhavet och får njuta av spelningen trots att jag sitter hemma. Precis som det ska vara när det är som bäst. Och då ska vi veta att jag aldrig varit något direkt U.D.O.-fan. Men det går helt enkelt inte att låta bli att älska detta.

Artist: U.D.O.
Titel: Live from Moscow
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: AFM Records
Releasedatum: 2014-05-23
Betyg: 8/10
Bästa Låt: Azrael

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter